26-02-2018

Kip Madras #zonder pakjes en zakjes!

In deze regio hebben we deze week voorjaarsvakantie, en dus geen tijd (of zin) om uitgebreid te koken. Ideaal voor makkelijke maaltijden dus. En deze staan in overvloed op de site, want ik ben best wel een luie kok :-) Via de index kun je nu ook heel gemakkelijk alle #zonderpakjesenzakjes maaltijden terugvinden omdat ik deze heb toegevoegd als aparte categorie. De meeste maaltijden hiervan zijn snel, gemakkelijk en natuurlijk erg Smakelijck! Leuk om jullie reacties terug te lezen op Social Media, hoe deze en andere recepten in de smaak vallen. 

Ik wens jullie allemaal een heerlijke vakantie! 

Kip Madras - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

Voor de marinade: 1 theelepel kerriepoeder, 1 eetlepel sojasaus of tamari, flinke snuf gemberpoeder, zout, 1 eetlepel imkerhoning

Voor de saus: 2 theelepels kerriepoeder (of Vadouvan), 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, snuf knoflookpoeder, snuf gemberpoeder, snuf korianderpoeder, 1 eetlepel imkerhoning, zout naar smaak

Verder nodig: Zilvervliesrijst, 300 gram kipfilet, 1ui, 1 appel, 125 milliliter creme fraiche, water, groente voor erbij, bijvoorbeeld boontjes, broccoli of bloemkool

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer in de ingredienten voor de marinade en 2 eetlepels olie. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng eventueel een theelepel kurkuma door de gekookte rijst, dan heb je gele rijst.

Snipper de ui fijn en snijd de appel in blokjes. Maak de groente die je erbij wilt eten schoon en kook beetgaar.

Bak de kip in een ruime pan rondom bruin. Voeg de ui toe samen met alle sausingredienten. fruit dit even aan en voeg 100 milliliter water toe. Breng aan de kook, voeg de creme fraiche toe samen met de blokjes appel. Verhit nog even kort door. Maak eventueel verder op smaak met zout en peper.

Serveer de saus samen met de gele rijst en de gekookte groenten.

Tips:

*Wil je de saus iets pittiger? Voeg dan een beetje sambal toe.

*In plaats van appel kun je ook verse ananas of mango gebruiken.

*Het is ook lekker om paprika toe te voegen aan de saus. Voeg deze in blokjes toe bij het fruiten van de ui. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

24 Reacties

  • Han
    Han maandag 26 feb 2018 om 15:03
    Hoi Williene , ziet er heerlijk uit! Wij eten weinig kip omdat ik bio kip duur vind, gebruik jij ook bio kip en waar koop jij die?
    • Smakelijck maandag 26 feb 2018 om 19:40
      Dankje! Ik gebruik inderdaad biologische kip. Deze koop ik bij AH.
      • Josella
        Josella donderdag 01 mrt 2018 om 10:57
        Ik heb ook bio kip van de albert heijn in de diepvries liggen. Tip: ik kijk als ik bij de ah kom altijd even of er kip ligt met 35% korting, zo niet dan koop ik het ook niet.
        • Smakelijck donderdag 01 mrt 2018 om 11:17
          Klopt, daar let ik ook altijd op :-)
  • Me
    Me dinsdag 27 feb 2018 om 19:31
    Het was echt heerlijk! Super bedankt voor het recept.
    • Smakelijck dinsdag 27 feb 2018 om 21:38
      Graag gedaan!
  • Elise
    Elise donderdag 01 mrt 2018 om 09:24
    Super die recepten zonder pakjes en zakjes! Zelf vond ik de kip siam van knorr altijd erg lekker. Zou je daar ook een keer naar willen kijken hoe die zonder pakje te maken is?
    • Smakelijck donderdag 01 mrt 2018 om 11:19
      Kip Siam staat op m'n lijstje :-) Ga ik dus ook binnenkort uitproberen.
      • Elise
        Elise donderdag 01 mrt 2018 om 13:54
        Super! Ik ben benieuwd!
  • anoniem
    anoniem woensdag 04 apr 2018 om 11:43
    Deze maaltijd heb ik pas klaargemaakt en viel hier goed in de smaak. Het komt vaker bij ons op tafel!! Bedankt voor het delen van het recept, Williene!
    • Smakelijck woensdag 04 apr 2018 om 14:25
      Wat fijn om te horen! Leuk!
  • Kirsten Berendsen
    Kirsten Berendsen vrijdag 13 apr 2018 om 10:11
    Voer je opmerking in
  • H
    H donderdag 19 apr 2018 om 12:02
    Ik zie dat er bij een aantal recepten uit de koken zonder pakjes en zakjes rubriek honing gebruikt wordt, waar zou ik dat door kunnen vervangen? Er eet bij ons een mannetje van 11 maanden mee die heel graag het zelfde eet als de rest van het gezin maar honing wordt onder de 1 jaar afgeraden.
    • Smakelijck donderdag 19 apr 2018 om 13:34
      In deze gevallen wordt de honing dusdanig verhit dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Doe je dat wel, dan kun je rijststroop, ahorn of yacon gebruiken. Of gewoon weglaten :-)
  • Ineke
    Ineke maandag 18 jun 2018 om 19:07
    Ook deze keer verrukkelijk gegeten! Blijvertje dit recept. Dank je wel.
    • Smakelijck dinsdag 19 jun 2018 om 12:29
      Fijn!
  • Margje
    Margje woensdag 20 jun 2018 om 17:44
    Deze komt vaker op tafel.. heel erg in de smaack gevallen ☺
    • Smakelijck woensdag 20 jun 2018 om 20:49
      Super! :-)
  • Je naam...
    Je naam... vrijdag 22 jun 2018 om 13:54
    Dit recept valt hier goed in de smaak! Heb het een keer geserveerd met broccoli en een keer met blokjes gekookte koolrabi. Heerlijk!
    • Smakelijck vrijdag 22 jun 2018 om 14:07
      Wat leuk! Goed idee ook, met koolrabi! Bedankt voor de tip!
  • Tannie
    Tannie vrijdag 17 aug 2018 om 22:25
    Bedankt voor het recept. Heb m vanavond gemaakt. Was heerlijk. Misschien een tip voor anderenL Ipv creme fraiche griekse yoghurt (wel 10 % vet) met wat maizena genomen. Eens geleerd dat dan minder snel schift. En dat werkt tnt altijd wel bij mij. (yoghurt schift anders wel snel) Goed recept hoor. Bij mij viel het alleen toch niet onder de vlugklaar;-) Inclusief afhalen van verse boontjes..Maar misschien ben ik te langzaam. :-) Fijne avond.
    • Smakelijck maandag 20 aug 2018 om 12:11
      Fijn dat het in de smaak viel! En bedankt voor je tip, dat kan inderdaad ook prima.
    • Esther
      Esther dinsdag 16 jul 2024 om 17:52
      Heel lekker, heb pittige paprikapoeder gebruikt, voor net dat beetje extra pit. Echt gesmuld, voor mij niet meer het pak
      • Smakelijck woensdag 17 jul 2024 om 12:47
        Super!
Laat een bericht achter!
261