Kerrie Macaroni!
Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een bezwaar. Nu ben ik het er helemaal niet mee eens, dat gezond eten meer tijd kost, want inmiddels ben ik er zó aan gewend geraakt dat het me helemaal niet meer tijd kost dan een gewone pakjesmaaltijd bijvoorbeeld. Dan heb ik het natuurlijk niet over stoofschotels, bouillons e.d. maar daar hoef je niet zoveel aan te doen, alleen moet het heel lang pruttelen, en verder heb je er weinig omkijken naar.
Maar goed, lang verhaal kort, hierbij een écht snel gerecht ;-) Die je dus in mum van tijd op tafel hebt staan, helemaal als je wat porties gesneden groenten in de vriezer hebt of deze een avond van tevoren hebt gesneden.
Kerrie-macaroni
Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram volkoren of speltmacaroni, 250 gram rundergehakt, 3 uien, groentepakket voor macaroni*, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kerrie massala**, (of kerrie djawa), snufje cayennepeper, 1 blokje groentenbouillon (NaturCompagnie).
Bereiding:
Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien fijn. Bak de uien fruitig in wat (kokos)olie tot ze glanzen. Voeg het gehakt toe en bak deze rul mee. Voeg de fijngesneden groenten toe en roerbak even mee samen met het verkruimelde bouillonblokje. Giet de macaroni af en voeg toe. Roerbak even kort mee, maak op smaak met de kerrie, de massala-kruiden en cayennepeper. Serveer de macaroni met een lekkere salade!
*Zelf groentepakket samenstellen?
Door zelf je groenten te snijden blijven er veel vitaminen behouden, meer dan in een kant en klaar pakket.
Snijd hiervoor 1 prei in ringen, 100 gram champignons in plakjes, 1 rode en/of gele paprika en 1 winterwortel in blokjes. Ook overige restjes groenten zoals witte kool, taugé of courgette kunnen prima verwerkt worden in een groentepakket!
**Zelf kerrie massala kruiden samenstellen?
Kerrie Massala kruiden zijn te koop in een toko of supermarkt met een groot assortiment kruiden. Je kunt het echter ook zelf samenstellen. Gebruik hiervoor:
1 eetlepel korianderpoeder, 1,5 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel gemalen komijn, 1 theelepel (gemalen) fenegriek, 2 theelepels (gemalen) mosterdzaad, ½ theelepel gemberpoeder, eventueel een snuf cayennepeper.
Meng alle poeders met elkaar en bewaar in een afgesloten potje. Kun je geen gemalen fenegriek of mosterdzaad vinden, deze kun je ook goed fijnmalen in een vijzel.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene