Chicken Tonight: Hawai! #zonder pakjes en zakjes!
Tja, ik wist niet welke titel ik boven dit recept moest zetten, jullie zullen je vast afvragen of ik toch naar een pot heb gegrepen ;-) Een lezer vertelde me dat ze thuis zo dol waren op Chicken Tonight en of ze dat ook zelf kon maken alleen dan zonder pot. Ik heb de ingredientenlijst eens bekeken en ben aan het experimenteren gegaan. Het volgende recept is daar uitgekomen. Nu heb ik al jaren geen Chicken Tonight gegeten, dus de smaak kan ik niet goed vergelijken. Maar volgens manlief kwam het erg dichtbij. En of het er nu wel op leek of niet, het was erg lekker!
Chicken Tonight Hawai - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 3-4 personen:
300 gram kipfilet, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 groene paprika, ½ verse ananas, 300 milliliter pure ananassap (of gebruik kippenbouillon, 3 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 eetlepel appelazijn, 5 eetlepels tomatenpuree, Keltisch zout en peper, optioneel 1 eetlepel palmsuiker
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de paprika’s, bleekselderij en wortel in fijne blokjes. Snijd de kipfilet ook in blokjes.
Verhit wat olie of boter in een ruime pan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder en tomatenpuree toe. Maak op smaak met zout en peper. Voeg de wortel, paprika's en bleekselderij toe. Bak dit even mee en blus het af met het ananassap en de azijn. Laat dit even stoven zodat de groenten gaar worden. Doe dit met het deksel op de pan, zo'n 10 á 15 minuten.
Snijd de ananas in kleine stukjes en voeg bij de groenten. Als de saus te dik is, voeg dan nog wat ananassap of kippenbouillon toe. Maak het gerecht verder op smaak met zout en peper.
Serveer de Chicken Tonight met zilvervliesrijst en een groente naar keuze zoals bijvoorbeeld sperziebonen.
Eet Smakelijck en laat me even weten of de smaak inderdaad dichtbij komt of dat ik nog even door moet testen ;-)
Liefs, Williene
Groetjes,
Manon
We hebben dit vandaag gegeten en twas heerlijk!
Alweer bedankt ;)
Groetjes,
Helma
Groetjes, Williene
Je kunt voor dit recept ook prima verse ananas gebruiken, alleen zul je dan niet dezelfde smaak krijgen als de echte pot chicken tonight. Het nadeel van fruit uit blik is dat ze vaak erg veel suiker bevatten, maar er zijn ook soorten zonder suiker. Verder zitten er vaak weinig toevoegingen in. Op www.moween.eu/evrij kun je kijken welk merk ananas er in je supermarkt evrij te vinden is. Bij de AH is dat bij mijn weten de bio-variant. Of bij de natuurwinkel.
Succes ermee!
Groet, Williene
Ik heb zojuist de chicken tonight Hawaii gemaakt en is heerlijk!! Geen idee of die lijkt op het potje maar ik vind je recept heerlijk. Heb alleen niet een heel blik ananas gedaan. dat vond ik wat veel.
Je kunt de hoeveelheden natuurlijk aanpassen op je eigen smaak!
Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten. Bedankt!
Nog nooit geen chicken tonight op, maar wat smaakt dit recept verrukkelijk! 'k Had het gemaakt met verse ananas en zonder rijst vonden we het al smullen.
Succes met het uitproberen van de recepten!
Groetjes, Williene
Het smaakte heerlijk! I.p.v. Blik ananas, een verse ananas gebruikt. Halve ananas gepureerd voor de saus en de andere halve ananas in blokjes gesneden en er aan het eind aan toegevoegd.
Binnenkort weer een rceot van je uitproberen :-)
Groetjes van Evelien