22-05-2013

Beefrolletjes!


In mijn 'geheime recept' gaat veel tijd zitten, maar ik moet jullie natuurlijk ook niet verwaarlozen ;-)
Dus bij deze een heerlijk, wel een beetje bewerkelijk, recept. Het is een lekker bijgerecht en weer eens een heel andere manier van vlees eten. Wij hebben het pas gegeten bij witte asperges, en dat was heel verassend. Erg lekker ook. De combinatie verwacht je niet zo snel, maar die was eigenlijk best goed. Hopelijk valt ook dit recept in de Smaack!

Beefrolletjes!

Ingrediënten voor ongeveer 10 rolletjes:
Voor de marinade: 1 eetlepel soyasaus (Yakso), 1 eetlepel olijfolie, zwarte peper
Voor de saus: 1 eetlepel sherry, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 100 ml kippenbouillon (Naturcompagnie), 1 eetlepel soyasaus, paar druppels vissaus (Blue Elephant)
Verder nodig: 2 (biologische) biefstukjes, 1 teen knoflook, geperst, stukje gember, fijngehakt, 1 wortel, halve paprika, 3 stengels bosui, handje taugé, 2 stengels bleekselderij, paar champignons, 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel soyasaus, olijfolie, klontje roomboter, sesamzaadjes

Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de biefstukjes in smalle lange repen. Leg deze tussen bakpapier en rol met een deegroller tot mooie dunne plakken. Je kunt ze ook plat slaan met bijv. een pan ;-)
Leg de plakjes voorzichtig in de marinade en schep om. Zet koud weg en laat een half uur tot 2 uur marineren.

Snijd de groenten in julienne reepjes. Meng de saus ingrediënten in een kom en zet apart. Verwarm een pan op hoog vuur en verwarm daarin wat olie. Fruit hierin de knoflook en de gember en voeg de fijngesneden groenten toe. Bak heel kort mee en meng de groenten met de soya en de sesamolie. Laat de groenten afkoelen.

Neem de dunne plakjes biefstuk en leg hierop een beetje van de groenten. Rol de biefstukplak op en zet vast met een cocktailprikkertje. Verwarm opnieuw een pan op het vuur en smelt hierin wat roomboter. Bak de rolletjes aan één kant mooi bruin en draai ze om. Voeg de saus toe en verwarm nog 1 a 2 minuten. Serveer het vlees met de saus en bestrooi met de sesamzaadjes.

Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • wahyud
    wahyud woensdag 29 mei 2013 om 09:37
    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 23 mei 2013 om 13:49
    Ha Gerrinda,

    Dankjewel voor je reactie! Succes met het recept!

    Leuk dat de recepten in de smaak vallen. Ik hen van Julia alleen het boek 100% gifvrij en dat vond ik leuk om te lezen, haar nieuwe boek heb ik niet. En inderdaad, veel van deze boeken gaan over afvallen/slank zijn. Tja, dat verkoopt he? Boeken over afvallen en overgewicht verkopen over het algemeen erg goed. Amber ken ik van naam, maar haar boeken ken ik ook niet.
    Maar hou mijn blog maar in de gaten, volgende week de finale van het geheime recept :-)

    Groetjes, Williene
  • Gerrinda
    Gerrinda donderdag 23 mei 2013 om 10:58
    O wat een origineel recept!
    Ik zocht nog een leuk Vaderdag recept want mijn man had mij ook zo verrast dus dan moet ik natuurlijk ook met iets origineels op de proppen komen!

    En verder hoop ik dat de verrassing is dat je een boek hebt geschreven want al jouw recepten zijn zo heerlijk! Eerst dacht ik al zo goed te doen door alleen enummers te vermijden, maar ik ben inmiddels ook om met andere producten (suiker, witmeel etc) en dan is het wel fijn om de juiste boeken te hebben die je een beetje kunnen helpen!
    Ik ben nu bezig in Julia Kang maar ik vind het niet zo prettig lezen, het gaat vooral over slank zijn en die nadruk daar op vind ik jammer. Het gaat er mij niet om heel slank door het leven te gaan, maar vooral om een gezonde leefstijl te hebben. Slank is ook maar zo'n relatief begrip. En haar recepten zijn een beetje een ver weg van mijn bed show. Bepaalde dingen vind ik gewoon echt niet lekker en het is zo bewerkelijk allemaal.
    Overigens schrijft ze ook hele goede en juiste dingen hoor! Maar ik vind Amber Albarda veel fijner lezen, veel realistischer in je leven in te passen allemaal.

    Groetjes Gerrinda
  • Jedidja
    Jedidja woensdag 22 mei 2013 om 10:15
    Verrassend recept! Dank je wel.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 22 mei 2013 om 11:37
      Graag gedaan! Hopelijk valt het in de smaak ;-)
    • Lieke
      Lieke woensdag 06 jan 2021 om 11:16
      Biefstukpuntjes zo plat mogelijk geslagen, zo kreeg ik meer dan 20 schattig kleine rolletjes en had best veel groente over, maar dat aten we gewoon los erbij. De beefrolletjes waren perfect en saus was verrassend lekker!
      • Smakelijck woensdag 06 jan 2021 om 11:24
        Fijn om te lezen!
Laat een bericht achter!
261