Hutspot met pastinaak en zoete aardappel!
Afgelopen week hebben we eens écht lekkere winterkost gegeten. Stamppot met een gehaktbal en échte jus. De kinderen vonden 't wat minder geslaagd, die willen gewoon zien wat op hun bord ligt. Ze zijn normaal dól op aardappels en op wortels, maar nu het gestampt was konden ze dat echt niet waarderen. Zo vaak eten wij dus stamppot ;-)
Deze stamppot is erg zoet van smaak door de zoete aardappels en de pastinaak. Bijna té zoet voor mij persoonlijk, maar wel ontzettend gezond! En door de lekkere jus die erbij zat viel 't zoete ook een beetje weg! Recepten van de gehaktballen en de lekkere jus, die volgen vrijdag!
Hutspot met pastinaak en zoete aardappel!
Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram aardappels met schil, 2 grote zoete aardappels (ongeveer 500 gram), 500 gram winterwortels, 2 pastinaken, 4 uien, 1 theelepel bouillonpoeder (van ’t Blauwe huis bijvoorbeeld), Keltisch zout en peper, beetje roomboter
Bereiding:
Schil de zoete aardappels, de wortels, uien en pastinaken. Borstel de aardappels schoon. Snijd alles in grove blokjes en de ui in halve ringen.
Doe de aardappels, wortels, pastinaken en de bouillonpoeder in een ruime pan met ongeveer 400-500 milliliter water. Breng aan de kook en laat ongeveer een half uur, met het deksel op de pan door pruttelen tot alle groenten en aardappels gaar zijn. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en fruit de uien even aan tot ze beginnen te kleuren. Doe de uien bij de hutspot. Giet het kookvocht van de hutspot in een maatbaker. Stamp de groenten door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe tot de hutspot lekker smeuïg is. Bewaar de rest van het kookvocht voor bijvoorbeeld de jus. Maak de hutspot verder op smaak met zout en peper.
Heerlijk met een gehaktbal en een beetje jus! Deze recepten volgen nog!
Fijne dag!
Liefs, Williene