Kerrie groenteschotel #Zonder pakjes en zakjes!
Afgelopen week poste ik deze foto op de socials met de vraag welk gerecht ik hier had nagemaakt van de kant-en-klare pakjes en zakjes. Uiteindelijk na wat hints werd het dan toch geraden. Vandaag deel ik het recept van dit heerlijke gerecht. Eet Smakelijck!
Kerrie groenteschotel - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
200 gram sperziebonen, 1 rode paprika, 1 winterwortel, 1 grote zoete aardappel, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 schijven verse ananas, 250 milliliter kokosmelk, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel kerrie (madras), 200 gram uitgelekte borlotti bonen, snuf chilipeper, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de sperziebonen beetgaar. Snijd de wortel, zoete aardappel, paprika en ananas in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.
Smelt olie of boter in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de groenten toe en bak dit even kort mee. Voeg de tomatenpuree, chilipeper en kerrie toe en bak dit een minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en meng het geheel goed door. Maak op smaak met zout en peper, ananasblokjes en de bonen. Laat het geheel nog even doorkoken en roer regelmatig even om. Als het te droog is, voeg dan wat water of ananassap toe.
Serveer de kerrie groenteschotel met zilvervliesrijst en cashewnoten. Liever met vlees? Voeg blokjes kipfilet toe aan het gerecht.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene