Roerbaksensatie Kip Tandoori - Zonder pakjes en zakjes!
Een nieuw 'Roerbaksensatie-gerecht' Een tijdje terug plaatste ik de Kip Honing-Mosterd, vandaag het tweede gerecht. Erg makkelijke en snelle maaltijden om te maken, in heerlijke smakencombinaties.
Kip Tandoori - Roerbaksensatie - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 3-4 personen:
250 gram zilvervliesrijst, 1 theelepel kurkuma, 250 gram kipfilet in blokjes, 4 tomaten, 2 wortels, 100 gram spinazie, 1 ui, 1 teen knoflook, 125 gram crème fraîche*, 2 eetlepels tomatenpuree, ½ theelepel gemberpoeder, 2 theelepels garam masala, ½ theelepel koriander, snuf chilipoeder, ½ theelepel komijnpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de rijst samen met de kurkuma gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de kip, tomaten en wortels in blokjes. Kook de wortels beetgaar.
Smelt wat boter of olie in een ruime pan. Fruit hier in de ui en de knoflook. Voeg de kip toe en roerbak deze even mee. Voeg de kruiden toe met de tomatenpuree en roerbak dit een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en de wortel toe en verwarm dit even kort mee. Voeg de crème fraîche toe. Verwarm het geheel goed door, laat inkoken tot een lekkere saus en maak op smaak met zout en peper. Voeg de spinazie toe en meng dit heel kort door het gerecht. Serveer de rijst apart of voeg het toe aan de saus.
Tips:
Eet je zuivelvrij? Vervang de crème fraîche dan door haver crème fraîche of kokosmelk.
Vegetarisch of Vegan? Vervang de kipfilet door gare kikkererwten.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene