Pompoen Lasagne!
Zoals beloofd het lasage recept! Een heerlijke groente lasagne wat met de pompoen ook een heerlijk winters tintje krijgt. Lasagnebladen kun je volop in volkoren of speltvarianten krijgen maar ook glutenvrije lasagnebladen zijn te koop. En wil je helemaal geen lasagnebladen doe er dan laagjes courgette of aubergine tussen, of meer in de winterse variant: plakjes zoete aardappel!
Pompoen Lasagne!
Ingrediënten: 6 grote tomaten, 1 grote winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 ui, halve paprika, halve pompoen, kleine courgette, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel rode pesto, zout, peper, kurkuma, cayenne peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 100 gram roomboter, 150 gram cherry tomaatjes en geraspte geitenkaas, (glutenvrije of volkoren) lasagnebladen
Bereiding:
Snijd de ui fijn en de pompoen in kleine stukjes. Smelt de boter in de pan, voeg de ui en pompoen toe, bestuif licht met de cayenne peper, de kurkuma en knoflookpoeder, schep regelmatig om en laat zo'n 10-15 minuten lekker bakken.
Snijd de winterwortel, bleekselderij, paprika en courgette in kleine stukjes en voeg bij de pompoen en bak/stoof lekker door.
Snijd nu de tomaat in stukken en doe in de blender samen met de tomatenpuree, de rode pesto en de ketjap en maal tot een mooie gladde saus.
Schenk de tomatensaus bij de groenten en laat nog zo'n 5 minuten doorpruttelen, breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder (proef!)
Neem de pan van het vuur en schep een heel dun laagje in een ovenschaal, beleg met lasagne bladen en dan een wat dikkere laag saus, daarna nog één keer met lasagne bladen en als laatste de rest van de saus. Bestrooi rijkelijk met de geraspte geitenkaas en verdeel er de cherry tomaatjes over in partjes met de open kant naar boven!
Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak de lasagne af in zo'n 30 minuten!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene