07-06-2021

Roerbaksensatie Kip Honing-Mosterd #Zonder pakjes en zakjes

Het weer wordt beter, de vakantie staat voor de deur, tijd voor wat makkelijke, snelle en voedzame gerechten. Ik ben het diepvriesvak eens ingedoken voor een nieuwe serie maaltijden die nagemaakt kunnen worden. En dat resulteerde in de roerbaksensatie gerechten. Snelle maaltijden, en lekkere combinaties. Binnenkort meer! 

Roerbaksensatie Kip Honing – Mosterd - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

250 gram kipfilet, 3-4 winterwortels, 200 gram sperziebonen, 1 ui, 1 teen knoflook, 100 gram spinazie, 4 aardappels met schil, Keltisch zout en peper naar smaak

Voor de saus: 150 milliliter biologische slagroom of haverroom, 1 eetlepel grove mosterd (Ton's), 1-2 eetlepels imkerhoning

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes. Maak de wortels schoon en snijd in dikke plakken. Snipper de ui en de knoflook en snijd de aardappels in partjes. Kook de wortels, aardappels en de bonen beetgaar, eventueel in bouillon.

Smelt wat olie of boter in een ruime pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de gare wortels, bonen en aardappels toe. Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar en voeg deze toe aan het gerecht. Laat even kort meekoken. Voeg de spinazie toe, laat deze wat slinken in het gerecht en maak het geheel op smaak met zout en peper. Je kunt ervoor kiezen om het gerecht wat te binden met arrowroot of maïzena.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279