31-05-2019

Chicken Tonight Tandoori mild #zonder pakjes en zakjes!

Vandaag geen zoet weekendrecept maar een gemakkelijke en snelle weekendmaaltijd. Vooral met de temperaturen die ze voor deze week beloven zijn makkelijke en snelle maaltijden ideaal. Maar wél gezond, e-nummervrij én Smakelijck. Dit snelle Chicken Tonight recept zie ik als een bijgerecht, dus voor de nodige groentes serveer ik die er apart bij. Je kunt ze ook door de saus mengen, mocht je dat lekker vinden. Sperzieboontjes zijn daar dan het meest geschikt voor. Wel even van tevoren beetgaar koken. 

Inmiddels heb ik bijna alle Chicken Tonight recepten op de website staan, ben je benieuwd welke varianten je nog meer kunt maken? Check dan deze recepten eens:

Chicken Tonight Hawai

Chicken Tonight Kerrie

Chicken Tonight Ajam Bali

Chicken Tonight Saté

Chicken Tonight Romige Tomaat

 

Chicken Tonight Tandoori mild – Zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

250 gram kipfilet, 1 grote ui, 2 rode paprika’s, 2 verse tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel paprikapoeder, ½ theelepel gemberpoeder, ¼ theelepel komijnpoeder, 2 theelepels gedroogde of verse peterselie, 200-250 milliliter kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), 125 milliliter crème fraîche, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika en tomaten in blokjes. Smelt wat roomboter of ghee in een ruime pan en bak de kip rondom aan. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak dit even een paar minuten mee. Voeg de kruiden toe en de tomatenpuree en bak het even, al omscheppend, mee. Voeg de verse tomaten toe en blus het geheel af met de kippenbouillon. Maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat het gerecht zo’n 4 minuten gaar stoven en voeg op het laatst de crème fraîche toe. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen en serveer direct.

Serveer de Chicken Tonight met bijvoorbeeld gekookte sperziebonen, broccoli of bloemkool en gekookte zilvervliesrijst of quinoa.

Eet je zuivelvrij? Vervang de crème fraîche dan door haver- of rijstroom en voeg iets minder bouillon toe.

Moet het gerecht glutenvrij zijn? Let dan op dat je glutenvrije bouillon gebruikt. Of gebruik gewoon water. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Lisanne
    Lisanne donderdag 06 jun 2019 om 21:21
    Heerlijk recept, wat hebben wij gesmuld!
    • Smakelijck vrijdag 07 jun 2019 om 09:39
      Super :-)
    • Lianne
      Lianne dinsdag 12 apr 2022 om 20:38
      Lekker recept en ook nog eens super makkelijk klaar te maken!
      • Smakelijck woensdag 13 apr 2022 om 10:07
        Fijn, dankjewel!
Laat een bericht achter!
279