Roerbakrijst Indonesische Saté #zonder pakjes en zakjes!
Misschien heb je ze al gemaakt of ken je ze uit de supermarkt, de drie varianten roerbakrijst. Met dit nieuwe recept staan ze nu allemaal op de website én in het nieuwste kookboek wat uitkomt in november: Puur koken zonder pakjes deel 2 :-) Zo hoef je geen pakje meer te gebruiken, en kun je ze helemaal zelf maken zonder schadelijke e-nummers, teveel zout en suiker.
De andere twee varianten Roerbakrijst vind je hier: Indiase Madras en Surinaamse nasi
Roerbakrijst Indonesische Saté - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 kipfilet of rundergehakt, 200 gram zilvervliesrijst of bloemkoolrijst, 400 gram roerbakgroente (bijvoorbeeld ui, witte kool, prei, paprika, rode peper), 2 tenen knoflook, 125 gram taugé
Kruidenmix: 2 eetlepels ketjap manis of sojasaus (Yakso, Terrasana of Tomasu), 2 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, snuf chilipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak, 2 eetlepels pindakaas
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Snijd de groenten fijn.
Roerbak de kip (of gehakt) in wat olie of boter in een ruime pan. Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak deze een paar minuten mee. Voeg de kruidenmix en de pindakaas toe en bak deze even mee met de groenten en de kip. Voeg 50-100 milliliter water toe zodat de kruidenmix goed opgenomen wordt. Voeg de rijst en taugé toe en roerbak nog een minuut mee.
Serveer de saté met bijvoorbeeld een frisse salade.
Vegetarisch? Vervang de kipfilet door kikkererwten of tofu.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene