Amerikaanse Kip Jambalaya - Wereldgerecht #zonder pakjes en zakjes!
Toen ik dit gerecht maanden geleden maakte was deze nog te vinden in het assortiment Wereldgerechten. Inmiddels is het gerecht uit het assortiment gehaald. Dus mocht dit één van je favoriete gerechten zijn, dan kun je hem nu zelf maken, zonder pakje of zakje!
Fijne dag!
Amerikaanse Kip Jambalaya - Wereldgerecht #zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram kastanjechampignons, 3-4 verse tomaten (of gebruik 1 blik biologische tomatenblokjes), 3 stengels bosui, 200-250 gram zilvervliesrijst
Marinade: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel uipoeder, 1 teen knoflook, 1 theelepel korianderpoeder, flinke snuf cayennepeper, ½ theelepel komijnpoeder, Keltisch zout en peper, 2 eetlepels olijfolie
Sausmix: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 ½ theelepel mediterrane kruiden (Euroma), 1 eetlepel tomatenpuree, scheutje water
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Meng de kip met de ingrediënten voor de marinade en laat ongeveer 15 minuten marineren.
Snijd de paprika, tomaten, ui en knoflook in blokjes, de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes.
Bak de kip in een ruime pan rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, champignons, paprika en de kruiden voor de saus toe en bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg de gekookte rijst toe, de tomaten en de bosui en laat het gerecht nog een paar minuten garen om de smaken goed in te laten trekken. Maak het op smaak met zout en peper en serveer.
Meer groente? Voeg een potje mais toe aan het gerecht. Je kunt ook een handje doperwten toevoegen.
Het oorspronkelijke gerecht is met chorizo. Zelf eten wij geen sterk bewerkt vlees, maar als je dit wel wilt toevoegen, voeg dan 150 gram chorizo in blokjes toe aan het gerecht. Voeg dit toe bij de kipfilet.
Vegetarisch? Laat de kipfilet achterwege en vervang dit door blokjes tofu.
Het gerecht is glutenvrij en zuivelvrij.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene