Aardappel en worteltjes friet!
Dit is niet echt een recept maar meer een idee om je groenten eens anders te eten :-) Vooral kinderen vinden dit reuze interessant
Borstel aardappels met schil schoon. Snijd de aardappels in dikke plakken van 1 cm en vervolgens in repen zodat je 'frieten' krijgt. Maak winterwortels schoon en snijd deze ook als frieten. Meng de aardappels en de wortels door elkaar en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie of kokosolie en wat zeezout en evt. wat kruiden zoals rozemarijn. Schud voorzichtig door elkaar.
Zet dit voor ongeveer een uur in de oven op 200 graden en u heeft heerlijke 'frietjes'. Serveer met tomatenketchup (Heinz) en zelfgemaakte mayonaise. Zelf vind ik het lekker om er een stukje zalm bij te eten, maar je kunt er ook vlees naar keuze bij serveren.
Eet smakelijck!
Bovendien is het veel vetter/hogere verhitting dan de ovenmethode.