Chicken Tonight: Saté! #zonder pakjes en zakjes!
Toen ik vorige week het recept op de website had gezet van de Chicken Tonight Ajam Bali, kreeg ik direct de vraag of ik ook de Chicken Tonight Saté wilde maken. Toevallig stond dat recept die avond net op het menu, en deel ik vandaag het recept. Als je het gerecht iets meer pit wilt geven, voeg dan gerust een theelepeltje sambal (Yakso) toe. Het valt me ook op dat er erg veel suiker in de potten Chicken Tonight verwerkt zit. Je zult dus ongetwijfeld de zoetige smaak missen, als je dit gerecht namaakt. Wil je toch wat suiker gebruiken, voeg dan een lepeltje kokosbloesem of palmsuiker toe. De smaak van deze suiker past ook goed bij het gerecht.
Chicken Tonight Saté - Zonder pakjes en zakjes (in dit geval zonder pot ;-))
Ingrediënten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet, 1 ui of sjalot, 1 rode paprika, 200 gram taugé, 250-300 milliliter kippenbouillon (Naturcompagnie zonder suiker en zonder gist), 1 theelepel tomatenpuree, 3 flinke eetlepels pindakaas (100% pindakaas), 0,5 theelepel kerriepoeder
Marinade: 2 eetlepels olie, 2 eetlepels sojasaus/tamari of ketjap manis, 1 theelepel miso-pasta (als je deze laatste gebruikt hoef je geen zout toe te voegen, miso is optioneel, geeft het gerecht een extra smaakkick, maar je kunt het weglaten), snufje peper
Voor de komkommersalade: 1 komkommer, 1 eetlepel rijstsiroop of honing, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel appelazijn, 250 milliliter kokend water
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en laat deze zo’n 15-30 minuten marineren in de ingrediënten voor de marinade.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Fruit de ui in een ruime pan en voeg de kipfilet toe. Laat deze rondom bruin bakken. Voeg de paprika toe en bak deze even een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de kerriepoeder toe, bak even kort mee en voeg dan de kippenbouillon met de pindakaas toe. Meng net zolang tot je een mooie gladde saus hebt en laat even kort inkoken. Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat bouillon toe. Is de saus nog wat te dun, laat dan nog even verder inkoken. Voeg de taugé toe en laat nog een minuutje mee garen.
Maak ondertussen de komkommersalade: schaaf hiervoor de hele komkommer met schil in linten. Gebruik hiervoor een kaasschaaf, schaaf of dunschiller. Meng de komkommerslieren met de chili, rijststroop en de azijn en schenk het water over de komkommer. Laat 15 minuten staan, meng goed door en schep de komkommerslierten in een schaal, zonder het vocht.
Serveer de Chicken Tonight Saté met zilvervliesrijst en de komkommersalade.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene