Gevulde Paprika’s met gehakt
Gevulde paprika’s met gehakt - zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
2 rode en/of gele paprika’s, 250 gram rundergehakt, 2 tenen knoflook, 2 uien, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 verse tomaten, 1 kop (zilvervlies)rijst, verse peterselie naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak, geraspte kaas of plakjes mozzarella
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de rijst gaar. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenschaal.
Smelt wat boter of olie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Bak het gehakt rul mee. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat deze even meebakken tot het gehakt gaar is. Voeg gekookte rijst toe naar wens. Maak op smaak met zout, peper en verse peterselie. Schep de paprika’s vol met het gehaktmengsel en bestrooi met geraspte kaas of mozzarella.
Zet de paprika’s in de oven en bak in 25 minuten gaar. Serveer de paprika’s met rijst, pasta o.i.d. naar keuze.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene