Stoofpotschotel #zonder pakjes en zakjes!
Een heerlijk gerecht, boordevol groenten én vegetarisch. Daardoor hoeft het niet urenlang te stoven en is het snel klaar en toch ontzettend smaakvol. Ideaal met dit herfstige weer. Eet Smakelijck!
Stoofpot schotel - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
400 gram tomatenblokjes (evt. uit pot of blik), ½ courgette, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teen knoflook, 75 gram (semi)zongedroogde tomaten, 250 gram uitgelekte witte bonen, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, ½ theelepel rozemarijn, 1 theelepel oregano, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de courgette in halve plakjes en de paprika in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en de bleekselderij in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Smelt in een ruime pan wat boter of olie. Fruit hierin de ui en voeg de courgette, paprika en bleekselderij toe. Bak dit even mee. Voeg de balsamicoazijn, tomatenpuree, kruiden en specerijen toe en roerbak dit een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en de zongedroogde tomaten toe en laat dit even meestoven. Voeg de bonen toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Stoof het gerecht nog een paar minuten zodat de smaken goed intrekken. Wordt het te droog voeg dan een scheutje water toe.
Serveer de stoofpotschotel met krieltjes in roomboter en verse groene kruiden. Liever met vlees? Stoof dan wat blokjes rundvlees mee in het gerecht.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!