07-10-2020

Lasagne Tradizionale - Trattoria #Zonder pakjes en zakjes!

Lange tijd was deze lasagne bij ons favoriet. Gewoon lekker basic en gemakkelijk. Nu heb ik gisteren deze lasagne gemaakt volgens het pakje Trattoria-gerechten. En deze wás toch lekker. Het is wat meer werk, maar het is echt een enorme aanrader om deze lasagne te proberen. Kan ook prima vega gemaakt worden. Zie hiervoor de tips onderaan het recept.

 

Lasagne Tradizionale Trattoria - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

Voor de saus: optioneel 250 gram rundergehakt*, 700 gram (1 fles) tomatenpassata, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 2 uien, 2 tenen knoflook, Keltisch zout en peper naar smaak

Voor de bechamelsaus: 50 gram roomboter, 50 gram speltbloem, 500 milliliter melk (of gebruik havermelk), Keltisch zout en peper naar smaak, nootmuskaat

Verder nodig: 250 gram (diepvries)spinazie, 3 tomaten of 250 gram cherrytomaatjes, 1 bol mozzarella, lasagnebladen

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook voor de saus. Fruit deze in wat olie of boter en voeg het gehakt toe. Bak dit even rul mee en voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe. Laat dit een minuut meebakken, voeg de passata toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat de saus wat inkoken tot een goede sausdikte.

Laat de boter voor de bechamelsaus smelten in een steelpan. Voeg de bloem in één keer toe en laat een minuut meegaren. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer de saus na iedere keer glad. Ga door tot alle melk is opgenomen in de saus. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Kook de spinazie gaar en laat wat uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes of, als je cherrytomaten gebruikt, halveer deze. Snijd de mozzarella ook in plakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bouw de lasagne als volgt op: verdeel een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Dek deze af met lasagnebladen. Verdeel de spinazie over de ovenschaal. Bestrijk dit met de helft van de bechamelsaus. Dek af met lasagnebladen. Verdeel hier een laag tomatensaus overheen. Dek af met lasagnebladen en verdeel de laatste tomatensaus over de ovenschaal. Verdeel de overige bechamelsaus over de lasagne en verdeel de mozzarella en de tomaten over de ovenschaal. Schuif de lasagne in de oven en bak in 30 minuten gaar.

Eet Smakelijck!

*Je kunt ook prima gare linzen gebruiken of pullet oats gebruiken. Weglaten is ook geen probleem. Je kunt dan bijv. wat fijngesneden champignons of gemengde paddestoelen toevoegen aan de saus. 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Bernice
    Bernice woensdag 07 okt 2020 om 16:09
    Leuk dat jij hem ook ontdekt hebt, ik maak deze al jaren, spinazielasagne noemen de kids het. Heb je nog een tip voor een dikkere tomatensaus? Mam de saus moet dikker zoals in zo'n kant en klaar pak van de supermarkt krijg ik altijd te horen. Ik doe altijd een bouillionblokje door de bechamelsaus.
    • Smakelijck woensdag 07 okt 2020 om 17:19
      Het was niet de eerste spinazielasagne, deze staat namelijk al jaren op de website: https://www.smakelijck.nl/recepten/hoofdgerecht/lasagne-met-spinazie-en-ricotta-/ En die is ook heerlijk. De saus kun je zover laten inkoken tot hij wat dikker is. Met deksel van de pan, dan verdampt het vocht. Succes!
    • Alette
      Alette vrijdag 16 okt 2020 om 19:31
      Ha Williene, was is dìt lekker!! Vandaag de "gewone" variant lasagne gemaakt, maar wel met de bechamelsaus. Ook dat is een aanrader! Manlief vindt de tomatensmaak (iets zurig) vaak wat overheersen, maar icm de bechamelsaus krijgt de lasagne een heerlijke zachte smaak! Bedankt voor het delen!
      • Smakelijck vrijdag 16 okt 2020 om 19:36
        Ja, lekker hé! Dat vond ik inderdaad precies zo :-)
Laat een bericht achter!
261