08-07-2019

Bami Maaltijdmix #Zonder pakjes en zakjes!

De laatste weken voor de vakantie probeer ik de laatste Wereldgerechten en de Maaltijdmixen af te ronden, zodat deze allemaal op de website staan. Onze regio heeft als laatste vakantie, dus heb ik nog twee weken te gaan. Dat moet lukken :-) En anders plannen we er gewoon nog een paar in de vakantie... 

Heel veel wereldgerechten en maaltijdmixen kun je al vinden in de receptenindex, degene die nog ontbreken heb ik vrijwel allemaal al gemaakt, en moet ik alleen nog uitschrijven. En dat laatste, tja, daar heb je tijd voor nodig :-) En dat ontbreekt vaak, in deze laatste, drukke schoolweken. Zeker als je oudste de overstap gaat maken naar het Voortgezt Onderwijs valt er genoeg te doen en te regelen! 

En dan nog een superleuk nieuwtje: De eerste 100 gerechten Zonder pakjes en Zakjes gaan uitgegeven worden in boekvorm! Die vraag is afgelopen tijd zo vaak aan me gesteld dat ik het leuk vond om daar iets mee te doen én dat gaat dus goedkomen! 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag toe en voor degene die al lekker vakantie hebben: Fijne vakantie! 

Bami Maaltijdmix - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3-4 personen:

250 gram eiermie (zie tips voor glutenvrij), 2 kipfilets, 400 gram bami groenten ( prei, witte kool, ui, taugé, wortel, rode peper)

Voor de marinade: 2 eetlepels sojasaus (Tomasu, Terrasana), 1 theelepel paprikapoeder, 1 teen knoflook

Voor de kruidenmix: 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel gedroogde selderij, 2 eetlepels (of meer naar smaak) sojasaus of Sweet soja (Tomasu) of Ketjap Manis (Yakso), eventueel Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in hele kleine blokjes. Meng de kipblokjes met de ingrediënten voor de marinade en laat 10-15 minuten marineren. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.

Bak de kipfilet in wat boter of olie rondom bruin. Voeg de groenten toe en bak deze even mee. Voeg de ingrediënten toe voor de kruidenmix en roerbak dit een paar minuten mee. Voeg eventueel een scheut water toe als het te droog wordt. Voeg de mie toe, meng het geheel goed met elkaar en proef of je het voldoende op smaak vindt. Pas het gerecht zo nodig aan met zout of kruiden naar smaak.

Serveer de Bami met een lekkere komkommersalade zoals bij dit recept gebruikt is.

Eet Smakelijck!

Tips:

Moet het gerecht glutenvrij zijn? Gebruik dan glutenvrije noodles. Let er ook op dat je sojasaus glutenvrij is (Terrasana). 

Voeg meer groente toe, in plaats van 400 gram kun je in dit gerecht prima 600—800 gram groenten verwerken. Gebruik dan ook het dubbele aan ingrediënten voor de kruidenmix.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

 • Hanke Doornenbal
  Hanke Doornenbal dinsdag 13 apr 2021 om 14:53
  Kan je die kruiden die hier staan ook gebruiken voor de nasi groetjes hanke doornenbal
  • Smakelijck dinsdag 13 apr 2021 om 21:01
   Dat kan, maar je kunt ook dit recept gebruiken: https://www.smakelijck.nl/recepten/hoofdgerecht/nasi-goreng-zonder-pakjes-en-zakjes/
  • Jannie Visserdereus
   Jannie Visserdereus woensdag 26 mei 2021 om 12:34
   Die tomasu hangt wel een prijskaartje aan ;) maar het ziet er goed uit
   • Smakelijck woensdag 26 mei 2021 om 14:01
    Dat klopt zeker! Maar is echt een hele lekkere (én Hollandse) sojasaus :-)
  • Pieternella
   Pieternella vrijdag 13 mei 2022 om 15:41
   Wat zou je als vervanger van sojasaus kunnen gebruiken ?
   • Smakelijck maandag 16 mei 2022 om 10:06
    Waarom zou je het willen vervangen?
  • Anthon
   Anthon vrijdag 03 jun 2022 om 19:49
   Waarom staat bami niet bij de ingrediënten? Zin in, alles in huis gehaald, maar geen bami ;)
   • Smakelijck vrijdag 03 jun 2022 om 20:59
    Eiermie is de bami, als je die bedoelt?
    • Anthon
     Anthon vrijdag 03 jun 2022 om 21:44
     Was een beetje verward door voeg de mi toe en later komkommer bij de bami. Kook ook al jaren zonder zakjes en pakjes en blij met deze nieuwe variatie, was lekker!
  • Smakelijck maandag 06 jun 2022 om 13:38
   Fijn dat het smaakte!
Laat een bericht achter!
261