Allereerst m'n complimenten voor je leuke recepten. Ik ben sinds een weekje e-vrij aan het (proberen te)eten en dat valt nog niet mee.. :) Ik heb een hekel aan koken en maak niks zelf, todat ik me dus bewust werd van alle rotzooi! Dus nu toch maar wat meer zelf maken en om te beginnen heb ik zojuist je kruidenboter gemaakt.. Niet te moeilijk beginnen hè haha.. En volgens mij is tie gelukt! Kun je hem trouwens ook buiten de koelkast bewaren?? Anders wordt het zo hard en is het zo moeilijk te smeren.. Groetjes Debbie
Smakelijck E-nummer vrij!maandag 13 feb 2012 om 21:46
Hoi Debbie,
Bedankt voor je reactie en je complimenten!
Als je net begint is het inderdaad alsof je niets meer kunt eten. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee en word je vanzelf creatief! Leuk dat de kruidenboter gemaakt hebt! Het begin is er! Deze bewaar ik ook altijd buiten de koelkast, anders is hij niet meer te smeren inderdaad. Een paar dagen moet dat zeker lukken.
Een poosje geleden heb ik voor het eerst cupcakes gemaakt. Dat heb ik toen gewoon met een pakje van de winkel gedaan. Alleen hier zat wel een e-nummer door. Heb jij ook een e-nummervrij recept voor cupcakes?
Smakelijck E-nummer vrij!dinsdag 14 feb 2012 om 16:54
Bedankt voor je reactie! Cupcakes kun je heel makkelijk zelf maken. Ik heb een heerlijk recept die ik heel erg veel gebruik :-) Ik was al van plan om het recept binnenkort te plaatsen.
Bedankt ;), ik ga het cupcakerecept volgende week uitproberen! Je hebt in het recept staan dat je zelfrijzend bakmeel nodig bent. Erachter heb je tussen haakjes staan bloem en bakpoeder. Maar kun je in plaats van zelfrijzend bakmeel ook bloem en bakpoeder gebruiken? Zo ja, wat voor verhouding gebruik je dan?
Smakelijck E-nummer vrij!zaterdag 18 feb 2012 om 12:57
Dat klopt. Zelfrijzend bakmeel is gewoon bloem met een rijsmiddel. Je kunt dit dus vervangen door bloem en bakpoeder. Voor 100 gram bloem heb je ong. 1 theelepel bakpoeder nodig. Ik gebruik wijnsteenzuur bakpoeder uit de natuurwinkel. Een potje van 100 gr. kost daar 1,75.
Smakelijck E-nummer vrij!zaterdag 03 nov 2012 om 21:00
Ha Amanda, Dankjewel! Je bent niet de eerste die het vraagt, en ik hoop het recept binnekort te bloggen! NOg even geduld dus. Hopelijk heb ik het deze week op m'n blog staan!
Heel herkenbaar Toen ik te horen kreeg dat het heel wijs was dat ik hier meer mee bezig ging had ik echt zoiets van help. We moeten hier vergaan voor natuur winkel en het lijkt me heel lastig om om te schakelen maar toch ga ik het proberen.
En wat is het fijn dat je dan een steuntje in de rug krijgt en of op weg geholpen wordt.
Smakelijck E-nummer vrij!maandag 12 nov 2012 om 11:22
Hoi Agnes,
In het begin is het erg lastig, maar je krijgt er vanzelf handigheid in. Ik wens je veel succes, en heb je vragen stel ze gerust, hier of op de mail! Heel veel producten die ik bij de natuurwinkel haal zijn lang houdbaar, dus je kunt bijv. ook 1x per maand gaan en dan het een en ander inslaan.
Goedemiddag. Even een algemene vraag. Klopt het dat in alle alcoholische dranken E-nummers zitten? Zag nl. ook een recept met amaretto voorbij komen, maar daar zitten toch ook aroma's, karamel en glucose in...
Smakelijck E-nummer vrij!maandag 10 dec 2012 om 19:55
Hallo,
Niet in alle alcoholische dranken zitten E-nummers. Ik heb hier geen amaretto staan, dus ik kan het niet controleren. Amaretto wordt meestal gemaakt van de amandelnoten/pitten.
Smakelijck E-nummer vrij!dinsdag 11 dec 2012 om 12:57
Van alcohol moet je zeker niet teveel drinken. En in heel veel wijnen zit sulfiet. Maar als je zo heel af en toe een glas rode wijn drinkt dan kan dat zeker geen kwaad. Er zijn ook (biologische) wijnen zonder sulfiet te koop.
Wat een geweldige blog met superveel recepten. Ga je zeker volgen! Maar natuurlijk ook je recepten uitproberen! Bak al veel zelf, vind het heerlijk om te kokkerellen. Met jouw recepten gaat dat vast en zeker goed komen!NS
Smakelijck E-nummer vrij!zaterdag 26 jan 2013 om 16:14
Wat leuk, Welkom!
Magnetron is niet goed vanwege de straling, deze maken veel voedingsstoffen kapot. Inductiekookplaat zou hetzelfde doen, daar is meer over te vinden via google, maar ik heb geen idee of dit betrouwbaar is.
Als eerste een compliment voor je leuke website met lekkere recepten! Een vraagje: Ik zie dat je in het recept voor pitabroodjes en wraps bloem gebruikt en ik ga er van uit dat dit gewone, witte bloem is. Nu gebruik ik liever speltbloem of volkorenbloem. Weet jij of ik met deze soorten ook jouw recept kan gebruiken?
Smakelijck E-nummer vrij!woensdag 06 feb 2013 om 14:05
Ha Chantal,
Dankjewel!
Je ziet op mijn blog inderdaad een twee-deling. In het eerste deel was ik erg bezig met E-vrij, maar gebruikte wel gewoon suiker en bloem. Nu gebruik ik dat ook niet meer, maar mijn oude recepten staan er nog wel in die versie. De bedoeling is om deze aan te gaan passen, maar dat kost veel tijd.
Pitabroodjes zou ik zelf eerst proberen met speltbloem, maar waarschijnlijk lukt het ook met volkorenbloem hoor!
Ik ben sindskort bezig met een gezondere levensstijl. Wat ben ik blij dat ik deze site met goede tips en e-nummer vrije recepten heb gevonden! Erg fijn dat zoveel vegetarisch is. Ik ga zeker veel gebruik maken van je site. Bedankt!
Hoi Williene, geweldige site! Wat handig zo'n index gestorteerd op soort gerecht, daar ben ik heel blij mee. Ik vind jouw site erg inspirerend en ga zeker een aantal van je recepten uitproberen. Ik eet sinds enkele weken suikervrij, en volgende week heb ik een BBQ bij m'n moeder. Ik heb gevraagd of ik wat sausjes en salades mag maken, zodat ik die gewoon kan eten ;) Dus jouw sausjes waren erg welkom. Helemaal E-nummer vrij en biologisch lukt me nog niet, ik loop dan ook vooral tegen het financiële plaatje aan. Maar de eerste stap is gezet :)
Smakelijck E-nummer vrij!vrijdag 10 mei 2013 om 16:46
Ha Chantal,
Dankjewel voor je reactie en je complimenten! Het is fijn dat je je in ieder geval bewust bent, en dan kun je zelf kiezen hoe ver je gaat. Ik heb ook een blog geschreven met budgettips, deze kun je ook vinden via de index!
Fijn dat je blij bent met de recepten, en als je vragen hebt, stel ze gerust!
Het heeft een poosje geduurd voordat ik voornemens was e-nummer vrij te gaan koken. Ik ervaarde het vooral als een 'hype' en vond dat we niet te moeilijk moesten doen. Dat ik zo bevooroordeeld kon zijn zeg! Ik ben blij dat ik de moeite heb genomen om me in e-nummers te gaan verdiepen. Wat een troep! Ik heb veel last van huidallergie, en ik ben erg benieuwd of dat gaat afnemen door anders en bewuster met voedsel om te gaan. Vandaag mijn eerste stap gezet. Wat smaakte de gevulde kip lekker! En dan de spinazie met pesto.. En aardappeltjes uit de oven.. Wat heb ik met mijn man gesmuld! Het mooie is, ik geniet meer van het koken op deze manier.
Bedankt voor de vele variaties in gerechten en baksels! Ik ga je volgen en alles proberen... :-)
Vriendelijke groeten, Rianne p.s. en een smakelijke lach van mijn man :-) (mm.. Wat genoot hij ervan!)
Smakelijck E-nummer vrij!woensdag 22 jan 2014 om 09:38
Ha Rianne,
Wat leuk om je verhaal te lezen! Knap dat je jezelf over dat gevoel hebt heen gezet en je er toch in bent gaan verdiepen! Leuk om te horen dat jullie heerlijk hebben gegeten ;-) Ik hoop dat je nog veel inspiratie van deze site kan halen en wens je veel succes met al het lekkers wat je gaat maken! Leuk dat je man er ook van geniet!
En als je vragen hebt, stel ze gerust hoor! Hier of via mail!
Super bedankt dat je zoveel recepten met ons deelt! Ik ga er zeker een aantal proberen. Even en vraag: heb je ook meer recepten met vis? Zoals bijv. nasi met vis o.i.d.? En verder kan ik het artikel over 'Verzorgingsproducten' niet lezen, het vervolg overigens wel. Ligt dat aan mij of aan de site?
Smakelijck E-nummer vrij!maandag 27 jan 2014 om 18:31
Ha,
Bedankt voor je reactie! Er staan een aantal recepten op met vis, maar meestal eet ik vis gewoon 'puur' naast een gerecht. Maar je kunt wel altijd vlees zelf vervangen of in een vega gerecht vis toevoegen.
De blog verzorgingsproducten opent hij bij mij ook niet lekker, ga ik even kijken waar dat aan ligt. Dankjewel!
Even een vraag. In je recepten gebruik je regelmatig honing. Bij anderen op de site zie ik regelmatig ahornsiroop of agavesiroop. Als ik daar op google, zie ik dat het niet zo best is voor je. Andere zeggen dat het juist weer beter is als honing. Hoe denk jij erover? Ik gebruik het niet zo veel, hoor, maar wil het graag zo goed mogelijk doen. En kan ik zo nodig ahorn- of agavesiroop vervangen voor honing? Op welke verhouding dan? Bedankt alvast voor je antwoord!!
Smakelijck E-nummer vrij!dinsdag 25 feb 2014 om 09:18
Ha Martina,
Dat klopt. Ik gebruik zelf geen agave of ahorn. Waarom ik dit doe leg ik uit in de FAQ, tabje rechts bovenaan de blog. Hopelijk kun je daar je antwoord lezen!
Hallo Williene. Ik wil weer graag een rabarbertaart maken. Deze maak ik altijd van verse rabarber. Nu heb ik een flinke hoeveelheid ingevroren in kleine porties. Kan ik ook gekookte rabarber uit de vriezer gebruiken voor de taart? Hartelijke groeten.
Ik ben sinds een weekje e-vrij aan het (proberen te)eten en dat valt nog niet mee.. :) Ik heb een hekel aan koken en maak niks zelf, todat ik me dus bewust werd van alle rotzooi! Dus nu toch maar wat meer zelf maken en om te beginnen heb ik zojuist je kruidenboter gemaakt.. Niet te moeilijk beginnen hè haha.. En volgens mij is tie gelukt! Kun je hem trouwens ook buiten de koelkast bewaren?? Anders wordt het zo hard en is het zo moeilijk te smeren..
Groetjes Debbie
Bedankt voor je reactie en je complimenten!
Als je net begint is het inderdaad alsof je niets meer kunt eten. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee en word je vanzelf creatief! Leuk dat de kruidenboter gemaakt hebt! Het begin is er! Deze bewaar ik ook altijd buiten de koelkast, anders is hij niet meer te smeren inderdaad. Een paar dagen moet dat zeker lukken.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
P.s.: Ik geniet met veel plezier van je recepten!
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
Succes ermee!
Ik ga er straks speculaas mee maken, dus ik ben benieuwd.
-30 gr kaneel
-10 gr kruidnagelpoeder
-10 gr nootmuskaat
- 5 gr witte peper.
- 5 gr anijszaad
- 5 gr korianderzaad
In een goed afgesloten doosje/potje
Groetjes, Williene
Toen ik te horen kreeg dat het heel wijs was dat ik hier meer mee bezig ging had ik echt zoiets van help.
We moeten hier vergaan voor natuur winkel en het lijkt me heel lastig om om te schakelen maar toch ga ik het proberen.
En wat is het fijn dat je dan een steuntje in de rug krijgt en of op weg geholpen wordt.
Bedankt!
Groetjes Agnes
In het begin is het erg lastig, maar je krijgt er vanzelf handigheid in. Ik wens je veel succes, en heb je vragen stel ze gerust, hier of op de mail! Heel veel producten die ik bij de natuurwinkel haal zijn lang houdbaar, dus je kunt bijv. ook 1x per maand gaan en dan het een en ander inslaan.
Succes!
Groetjes, Williene
Niet in alle alcoholische dranken zitten E-nummers. Ik heb hier geen amaretto staan, dus ik kan het niet controleren. Amaretto wordt meestal gemaakt van de amandelnoten/pitten.
Groet, Williene
Groetjes, Williene
ik kijk sinds kort heel vaak op dit super blog! en haal er veel gezonde recepjes vanaf en ze lukken nog ook!
maar even een vraagje, waarom moeten we proberen de magnetron en introductiekookplaat te vermijden?
groetjes
Magnetron is niet goed vanwege de straling, deze maken veel voedingsstoffen kapot. Inductiekookplaat zou hetzelfde doen, daar is meer over te vinden via google, maar ik heb geen idee of dit betrouwbaar is.
Groetjes, Williene
Als eerste een compliment voor je leuke website met lekkere recepten!
Een vraagje: Ik zie dat je in het recept voor pitabroodjes en wraps bloem gebruikt en ik ga er van uit dat dit gewone, witte bloem is. Nu gebruik ik liever speltbloem of volkorenbloem. Weet jij of ik met deze soorten ook jouw recept kan gebruiken?
Groetjes, Chantal
Dankjewel!
Je ziet op mijn blog inderdaad een twee-deling. In het eerste deel was ik erg bezig met E-vrij, maar gebruikte wel gewoon suiker en bloem. Nu gebruik ik dat ook niet meer, maar mijn oude recepten staan er nog wel in die versie.
De bedoeling is om deze aan te gaan passen, maar dat kost veel tijd.
Pitabroodjes zou ik zelf eerst proberen met speltbloem, maar waarschijnlijk lukt het ook met volkorenbloem hoor!
Succes!
Groetjes, Williene
Bedankt voor je reactie! Ik ga het gewoon proberen met speltbloem. Kan je deze broodjes ook goed invriezen?
Groetjes, Chantal
Succes!
Ik ga zeker veel gebruik maken van je site. Bedankt!
Als je vragen hebt, stel ze gerust, via hier of via mail!
Succes!
Groetjes Chantal
Dankjewel voor je reactie en je complimenten! Het is fijn dat je je in ieder geval bewust bent, en dan kun je zelf kiezen hoe ver je gaat. Ik heb ook een blog geschreven met budgettips, deze kun je ook vinden via de index!
Fijn dat je blij bent met de recepten, en als je vragen hebt, stel ze gerust!
Groetjes, Williene
Ik wil eerst zeggen dat ik je blog erg leuk vind en dat je recepten er goed uit zien! Ik ga hier zeker veel van uitproberen.
Heb je misschien ook wat leuke gerechten voor kerst? Voor zowel het ontbijt als diner.. ik zag de kerststol al staan en die ga ik zeker maken!
Groetjes Marlon
Ik ga voor aankomende kerst weer wat leuke recepten bedenken, maar ik wacht nog wel even tot na Sinterklaas voordat ik ze blog, oké?
Groetjes, Williene
Het heeft een poosje geduurd voordat ik voornemens was e-nummer vrij te gaan koken. Ik ervaarde het vooral als een 'hype' en vond dat we niet te moeilijk moesten doen.
Dat ik zo bevooroordeeld kon zijn zeg! Ik ben blij dat ik de moeite heb genomen om me in e-nummers te gaan verdiepen. Wat een troep!
Ik heb veel last van huidallergie, en ik ben erg benieuwd of dat gaat afnemen door anders en bewuster met voedsel om te gaan.
Vandaag mijn eerste stap gezet. Wat smaakte de gevulde kip lekker! En dan de spinazie met pesto.. En aardappeltjes uit de oven.. Wat heb ik met mijn man gesmuld!
Het mooie is, ik geniet meer van het koken op deze manier.
Bedankt voor de vele variaties in gerechten en baksels! Ik ga je volgen en alles proberen... :-)
Vriendelijke groeten,
Rianne
p.s. en een smakelijke lach van mijn man :-) (mm.. Wat genoot hij ervan!)
Wat leuk om je verhaal te lezen! Knap dat je jezelf over dat gevoel hebt heen gezet en je er toch in bent gaan verdiepen! Leuk om te horen dat jullie heerlijk hebben gegeten ;-) Ik hoop dat je nog veel inspiratie van deze site kan halen en wens je veel succes met al het lekkers wat je gaat maken! Leuk dat je man er ook van geniet!
En als je vragen hebt, stel ze gerust hoor! Hier of via mail!
Fijne dag!
Super bedankt dat je zoveel recepten met ons deelt! Ik ga er zeker een aantal proberen. Even en vraag: heb je ook meer recepten met vis? Zoals bijv. nasi met vis o.i.d.? En verder kan ik het artikel over 'Verzorgingsproducten' niet lezen, het vervolg overigens wel. Ligt dat aan mij of aan de site?
Groetjes,
Leanne
Bedankt voor je reactie! Er staan een aantal recepten op met vis, maar meestal eet ik vis gewoon 'puur' naast een gerecht. Maar je kunt wel altijd vlees zelf vervangen of in een vega gerecht vis toevoegen.
De blog verzorgingsproducten opent hij bij mij ook niet lekker, ga ik even kijken waar dat aan ligt. Dankjewel!
Fijne avond!
Hoe denk jij over de maaltijdmixen van Knorr, met het label 'zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen'?
Groetjes,
Lies
Als je goed bij de ingrediënten kijkt, zitten de E-nummers er nog steeds in, alleen vermeld onder verborgen namen dus. Erg misleidende verpakkingen!
Groetjes, Williene
Even een vraag. In je recepten gebruik je regelmatig honing. Bij anderen op de site zie ik regelmatig ahornsiroop of agavesiroop. Als ik daar op google, zie ik dat het niet zo best is voor je. Andere zeggen dat het juist weer beter is als honing. Hoe denk jij erover? Ik gebruik het niet zo veel, hoor, maar wil het graag zo goed mogelijk doen. En kan ik zo nodig ahorn- of agavesiroop vervangen voor honing? Op welke verhouding dan?
Bedankt alvast voor je antwoord!!
Groetjes, Martina
Dat klopt. Ik gebruik zelf geen agave of ahorn. Waarom ik dit doe leg ik uit in de FAQ, tabje rechts bovenaan de blog. Hopelijk kun je daar je antwoord lezen!
Fijne dag!