04-01-2021

Korma Maaltijdsaus #Zonder pakjes en zakjes

De start van een nieuw jaar! Voor velen vast weer een begin van goede voornemens, gezonder eten, meer bewegen, meer koken zonder pakjes en zakjes. Op de website van Smakelijck vind je tal van recepten zonder schadelijke toevoegingen, zonder geraffineerde suikers en zo puur en natuurlijk mogelijk. Bovendien houd ik van hele makkelijke maaltijden zonder uren in de keuken te hoeven staan. Als jou dat ook aanspreekt, dan ben je hier op het juiste adres :-) 

En dan vandaag een supergemakkelijk recept. De kinderen moeten weer thuiswerken en dat betekent heel weinig tijd over om nog uitgebreid te koken. Daarom een heerlijke en snelle maaltijdsaus. Je kunt er een groente naar keuze bij serveren, er zijn veel soorten groeten die hierbij passen. Je kunt ook een lekkere groentemix wokken, en deze er bij serveren. 

Op zoek naar meer gemakkelijke maaltijdsauzen? De volgende recepten staan al op de website: Butter Chicken, Milde curry, Tandoori, Tikka Massala.

Korma Maaltijdsaus - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet of kipdijfilet, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 theelepels garam masala, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 200 milliliter kokosmelk (Terrassana, GoTan), 2 eetlepels kokosrasp, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook fijn. Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de kipfilet toe. Bak rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en de kruiden en specerijen toe. Bak de kruiden even een minuut mee. Voeg de kokosmelk en kokosrasp toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Maak op smaak met zout en peper.

Serveer de kip Korma met zilvervliesrijst en een groente naar keuze, bijvoorbeeld sperziebonen of snijbonen. Ook heerlijk met naanbrood en gebakken uitjes (Yakso).

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

5 Reacties

  • Geralda
    Geralda zaterdag 30 jan 2021 om 17:50
    Een heerlijk recept, al twee keer gegeten.
    • Smakelijck maandag 01 feb 2021 om 09:26
      Wat fijn, dankjewel voor je reactie!
    • Sanne
      Sanne zaterdag 03 jun 2023 om 18:13
      Net gemaakt en we hebben zitten smullen!
    • Sanne
      Sanne zaterdag 03 jun 2023 om 18:13
      Net gemaakt en we hebben zitten smullen!
      • Smakelijck maandag 05 jun 2023 om 12:02
        Wat fijn!
Laat een bericht achter!
279