Indiase Dahl Linzensoep #zonder pakjes en zakjes!
Een heerlijke, vegetarische soep. Zeker nu het echt herfst is, is zo'n soep heerlijk als lunch of als maaltijdsoep met bijvoorbeeld naanbrood of bijvoorbeeld een wrap. Geniet ervan!
Indiase Dahl Linzensoep - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 4 personen:
300 gram rode linzen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1,25 liter groentebouillon, 125 milliliter crème fraîche of haverroom, 50 gram boter of ghee
Kruidenmix: 1-2 theelepels kerriepoeder, 1/2 theelepel gemalen kardemom, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook fijn. Was de linzen. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de kruidenmix toe en roerbak even mee. Voeg de linzen toe samen met de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig. Pureer de soep fijn met een staafmixer of blender en meng de crème fraîche door de soep.
Serveer de soep met bijvoorbeeld naanbrood.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene