17-04-2024

Vissticks #zonder pakjes en zakjes

Vissticks - Zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram visfilet naar keuze (bijvoorbeeld zalm of kabeljauw), 2 eieren, 2 eetlepels speltbloem, 100 gram volkoren paneermeel of panko of een mix van beide

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vis in mooie repen van ongeveer 1 bij 6 centimeter. Bestrooi de vis eventueel naar smaak met wat zout en peper. Klop de eieren door elkaar. Verdeel de eieren, bloem en paneermeel over 3 aparte borden. Haal de repen vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en daarna door het paneermeel. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga door tot je alle vis hebt gebruikt. Schuif de bakplaat in de oven en bak de vissticks 10-15 minuten in de oven tot het laagje krokant is en de vis gaar. Keer halverwege de baktijd de vissticks om. Je kunt de vissticks eventueel ook in een pan bakken in wat olie of boter.

Tip: Glutenvrij? Gebruik in plaats van bloem glutenvrij havermeel of boekweitmeel en in plaats van paneermeel gemalen glutenvrije crackers zoals bijvoorbeeld van Le pain des Fleur.

Serveer de vissticks bijvoorbeeld met een zelfgemaakte remouladesaus.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279