30-11-2020

Naanbrood!

Naanbrood is brood wat je redelijk snel gebakken hebt en wat heerlijk is bij curry's en maaltijdsauzen. Bij heel veel gerechten heb je dan geen rijst of aardappels nodig, maar volstaat een naanbroodje. Bij deze gerechten bijvoorbeeld is een naanbrood heerlijk: 

Maaltijdsaus Tikka Massala 

Maaltijdsaus Milde Curry

Maaltijdsaus Tandoori 

Penang Curry

Groene Curry

Naanbrood

Ingredienten voor 8 naanbroden:

Voor het naanbrood: 500 gram speltbloem of -meel, 7 gram gedroogde gist of 21 gram verse gist, 1 theelepel Keltisch zout, 50 gram gesmolten ghee, 175 gram dikke yoghurt*, 175 milliliter warm water

Verder nodig: 100 gram gesmolten boter of ghee, 3 tenen fijngehakte knoflook, platte peterselie

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor het naanbrood in een kom en kneed er een deeg van. Kneed tot je een mooi, elastisch deeg hebt, dit duurt zo’n 8 minuten. Het deeg moet goed kneedbaar zijn en een beetje plakkerig. Laat het deeg 1 uur rijzen.

Verwarm de oven op 200 graden. Leg een pizzasteen of bakplaat in de oven tijdens het voorverwarmen.

Kneed het deeg na het rijzen nog kort door en verdeel in 8 stukken. Rol het deeg uit tot ovaalvormige broodjes van ongeveer ½ - 1 centimeter dik.

Smelt de boter of ghee voor de afwerking. Meng deze met knoflook. Bestrijk de naanbroden met de gesmolten boter en bak vervolgens in zo’n 10 minuten bruin en gaar.

Haal de naanbroodjes uit de oven en bestrijk nogmaals met de boter. Serveer met verse platte peterselie en eet ze zo vers mogelijk.

*je kunt ook plantaardige yoghurt gebruiken.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Ps: Je vindt dit recept ook in Puur koken zonder Pakjes deel 2 in het hoofdstuk Basis

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
257