10-02-2023

Peren-Frangipane taart

Heb je nog wat (zachte) peren liggen, dan heb ik het perfecte taartje voor je. Met harde koekbodem en een zachte amandelvulling. Geniet ervan en een heel fijn weekend! 

 

Peren-Frangipane taart

Ingredienten voor een taart van ongeveer 20 centimeter doorsnede:

Taartdeeg: 185 gram speltbloem of gebruik een glutenvrij meel, 30 gram kokosbloesemsuiker of gebruik een andere suiker(vervanger), 60 gram roomboter, 1 ei

Frangipane-vulling: 100 gram roomboter, 80 gram ahornsiroop of een andere suiker(vervanger), 2 eieren, 100 gram amandelmeel, 1 eetlepel speltbloem of gebruik een glutenvrij meel, 1 theelepel vanillepoeder, 3 peren

Topping: amandelschaafsel, optioneel suikervrije abrikozenjam

Bereiding:

Kneed de ingrediënten voor het taartdeeg tot een deegbal. Laat een half uur rusten in de koeling.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in van ongeveer 20-22 cm in met boter.

Bekleed je taartvorm met het taartdeeg dat je uitrolt op een stuk bakpapier, met behulp van wat bloem. Snijd de overtollige randen weg.

Klop de boter voor de vulling met de suiker en vanille. Klop de eieren er één voor één door tot een mooi beslag. Meng het amandelmeel en bloem door het beslag.

Schil de peren en halveer deze. Verwijder het klokhuis en snijd wat inkepingen in de bolle kant van de gehalveerde peren. Verdeel de vulling over de taartbodem en leg de peren in de vulling. Bestrooi de taart eventueel met wat amandelschaafsel en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30-40 minuten bruin en gaar. Na het bakken kun je de taart eventueel bestrijken met wat fijngemalen abrikozenjam, zodat de taart gaat glanzen.

Eet Smakelijck en fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Anne
    Anne woensdag 22 feb 2023 om 15:45
    Klinkt erg lekker! Wil hem gaan maken, maar een speculaasvariant lijkt me ook lekker. Zou je speculaaskruiden toe kunnen voegen aan de bodem? Zo ja, hoeveel zou je doen en moet ik dan nog wat veranderen aan het recept?
    • Smakelijck woensdag 22 feb 2023 om 18:48
      Dat kan zeker, ik zou 1 eetlepel toevoegen, dan hoef je verder niets aan te passen. Succes!
    • Andrea
      Andrea maandag 06 mrt 2023 om 13:31
      Afgelopen weekend heb ik deze taart gemaakt, mmm hij was heerlijk en supergoed gelukt. Dank voor je recept! Gr. Andrea
      • Smakelijck maandag 06 mrt 2023 om 14:10
        Super!
    • Gea
      Gea woensdag 22 mrt 2023 om 09:16
      Ha Williene, zou -een gedeelte van- dit taartje ook in te vriezen zijn?
      • Smakelijck woensdag 22 mrt 2023 om 10:46
        Ja hoor, dat is zeker mogelijk.
    • Gea
      Gea zondag 26 mrt 2023 om 19:25
      Het is echt een heerlijk taartje, dankjewel voor weer zo'n heerlijk recept!
      • Smakelijck maandag 27 mrt 2023 om 08:46
        Fijn, graag gedaan :-)
Laat een bericht achter!
255