Peren-Frangipane taart
Heb je nog wat (zachte) peren liggen, dan heb ik het perfecte taartje voor je. Met harde koekbodem en een zachte amandelvulling. Geniet ervan en een heel fijn weekend!
Peren-Frangipane taart
Ingredienten voor een taart van ongeveer 20 centimeter doorsnede:
Taartdeeg: 185 gram speltbloem of gebruik een glutenvrij meel, 30 gram kokosbloesemsuiker of gebruik een andere suiker(vervanger), 60 gram roomboter, 1 ei
Frangipane-vulling: 100 gram roomboter, 80 gram ahornsiroop of een andere suiker(vervanger), 2 eieren, 100 gram amandelmeel, 1 eetlepel speltbloem of gebruik een glutenvrij meel, 1 theelepel vanillepoeder, 3 peren
Topping: amandelschaafsel, optioneel suikervrije abrikozenjam
Bereiding:
Kneed de ingrediënten voor het taartdeeg tot een deegbal. Laat een half uur rusten in de koeling.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in van ongeveer 20-22 cm in met boter.
Bekleed je taartvorm met het taartdeeg dat je uitrolt op een stuk bakpapier, met behulp van wat bloem. Snijd de overtollige randen weg.
Klop de boter voor de vulling met de suiker en vanille. Klop de eieren er één voor één door tot een mooi beslag. Meng het amandelmeel en bloem door het beslag.
Schil de peren en halveer deze. Verwijder het klokhuis en snijd wat inkepingen in de bolle kant van de gehalveerde peren. Verdeel de vulling over de taartbodem en leg de peren in de vulling. Bestrooi de taart eventueel met wat amandelschaafsel en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30-40 minuten bruin en gaar. Na het bakken kun je de taart eventueel bestrijken met wat fijngemalen abrikozenjam, zodat de taart gaat glanzen.
Eet Smakelijck en fijn weekend!
Liefs, Williene