20-04-2018

Snickertaart!

Veel tussendoortjes zijn goed in de vriezer te bewaren. Zo kun je in één keer een grote hoeveelheid maken en kun je er elke dag (of af en toe) een stukje uithalen voor jezelf of als je bijvoorbeeld visite krijgt. Deze taart is érg gemakkelijk om in te vriezen en superlekker! Wil je wat meer chocolade om het echte snickereffect te krijgen, dan kun je er ook wat gesmolten chocolade over strijken, als je dat lekker vindt. 

Snickertaart 

Ingredienten voor 16 stukjes:

Voor de bodem: 200 gram medjouldadels, 125 gram blanke amandelen, 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder

Voor de zachte nougatvulling: 250 gram rauwe cashewnoten, 65 gram imkerhoning (of ahornsiroop als het vegan moet zijn), 170 milliiter kokosmelk, 65 gram gesmolten kokosolie, flinke snuf vanillepoeder

Voor de Pindatopping: 150 gram geweekte medjouldadels, 100 gram ongezouten pinda's zonder vlies, 2 eetlepels pindakaas (bijv. 100% pindakaas)

Bereiding:

Week de cashewnoten minimaal 4 uur in ruim, koud water. 

Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier. Doe de dadels voor de bodem met de amandelen en het cacaopoeder in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot het goed fijngemalen en een plakkerig geheel is. Verdeel dit mengsel in de bakvorm en duw stevig aan met de bolle kant van een lepel die je eventueel nat maakt onder de koude kraan. Ze de bodem weg in de koeling.

Giet de cashewnoten af en doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine met de rest van de ingredienten voor de vulling. Maal helemaal fijn tot een mooie, gladde vulling. Giet deze uit over de bodem in de bakvorm en zet deze weg in de vriezer. Laat hier minimaal 1-2 uur bevriezen.

Week de dadels voor de pindatopping voor in warm water. Doe de geweekte dadels in de keukenmachine met de 2 eetlepels pindakaas. Maal helemaal fijn in de keukenmachine. Voeg een aantal lepels van het weekwater toe aan de topping tot het mooi glad en goed smeerbaar is. Haal de topping uit de keukenmachine en meng met de pinda's. Verdeel deze topping voorzichtig over de bevroren vulling. Zet opnieuw in de vriezer voor ongeveer 1-2 uur. Haal de taart uit de vriezer en snijd in mooie blokjes. Vries deze in tot gebruik. Haal per keer uit de vriezer wat je nodig hebt. De taartjes hebben ongeveer 20-30 minuten nodig om te ontdooien. Je kunt de snicker-taartjes ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast.

Deze snickertaart is Raw, Vegan, veganistisch, Paleo, Glutenvrij, Zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

15 Reacties

  • Marja
    Marja vrijdag 20 apr 2018 om 14:18
    Ha Williene. Dit lijkt mij een heerlijk recept. Is de kokosmelk ook te vervangen door amandelmelk bijvoorbeeld? Ik wil het zeker eens gaan maken. Met groet, Marja
    • Smakelijck vrijdag 20 apr 2018 om 15:40
      Ja hoor, dat kan zeker. Succes!
  • Ada
    Ada woensdag 25 apr 2018 om 12:38
    Wat een goed recept zeg. Is erg lekker! En een goed idee om het meteen in stukjes in de vriezer te stoppen. Bedankt!
    • Smakelijck woensdag 25 apr 2018 om 15:05
      Graag gedaan!
  • Riny
    Riny woensdag 25 apr 2018 om 20:02
    Halo Williene kokosmelk bedoel je uit een blikje? Verder is er hier geen kokosmelk te vinden mvg
    • Smakelijck donderdag 26 apr 2018 om 11:16
      Yep, uit een blik of uit een pakjes bijv. Go Tan uit de supermarkt.
  • Annelies
    Annelies woensdag 22 aug 2018 om 13:57
    Hallo, sinds kort zuivelvrij eten en wil al tijdje op de gezonde manier gaan koken dus ga maar eens een begin maken. Nu mag ik alleen ook geen pinda's, kan ik de topping ook met cashewnoten maken?
    • Smakelijck woensdag 22 aug 2018 om 15:12
      Ja hoor, geen probleem! Succes :-)
  • Annelies
    Annelies donderdag 23 aug 2018 om 07:29
    Fijn! Heb je nog tips wat ik dan kan gebruiken in plaats van pindakaas?
    • Smakelijck donderdag 23 aug 2018 om 09:56
      Notenpasta, alleen wel goed opletten dat daar geen pinda's aan zijn toegevoegd. Of zelf notenpasta maken. Notenfijnmalen met olie en een snufje zout en voila!
  • Jobine
    Jobine zaterdag 22 jun 2019 om 13:03
    Hoi Williene, Deze taart is met verjaardagen favoriet! Nu wilde mijn oudste zoontje heel graag een fototaart met zijn verjaardagverjaardag, maar zijn broetje moet gluten-, koemelk- en kippeneivrij eten. Nu ga ik deze taart weer maken met daarop een laag met chocola en daar gaat een bedrukte ouwel (besteld) op. Jarige blij, broertje blij en ik ook blij!! Dank je voor al je recepten. Jobine
    • Smakelijck zaterdag 22 jun 2019 om 22:01
      Wat leuk zeg! En wat een goed idee met de foto erop :-) Alvast een hele fijne verjaardag!
    • Caroline
      Caroline woensdag 14 jul 2021 om 12:25
      Wat zou ik in plaats van cashewnoten kunnen gebruiken?
      • Smakelijck woensdag 14 jul 2021 om 21:34
        Waarom wil je het vervangen? Vanwege een allergie?
    • Lydia
      Lydia woensdag 17 aug 2022 om 21:16
      Heerlijk tussendoortje! Een tip voor degenen die ook dadelpasta (gemalen dadels) gebruiken, doe een scheutje heet water bij het mengsel van de bodem en topping
Laat een bericht achter!
255