Snickertaart!
Veel tussendoortjes zijn goed in de vriezer te bewaren. Zo kun je in één keer een grote hoeveelheid maken en kun je er elke dag (of af en toe) een stukje uithalen voor jezelf of als je bijvoorbeeld visite krijgt. Deze taart is érg gemakkelijk om in te vriezen en superlekker! Wil je wat meer chocolade om het echte snickereffect te krijgen, dan kun je er ook wat gesmolten chocolade over strijken, als je dat lekker vindt.
Snickertaart
Ingredienten voor 16 stukjes:
Voor de bodem: 200 gram medjouldadels, 125 gram blanke amandelen, 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder
Voor de zachte nougatvulling: 250 gram rauwe cashewnoten, 65 gram imkerhoning (of ahornsiroop als het vegan moet zijn), 170 milliiter kokosmelk, 65 gram gesmolten kokosolie, flinke snuf vanillepoeder
Voor de Pindatopping: 150 gram geweekte medjouldadels, 100 gram ongezouten pinda's zonder vlies, 2 eetlepels pindakaas (bijv. 100% pindakaas)
Bereiding:
Week de cashewnoten minimaal 4 uur in ruim, koud water.
Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier. Doe de dadels voor de bodem met de amandelen en het cacaopoeder in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot het goed fijngemalen en een plakkerig geheel is. Verdeel dit mengsel in de bakvorm en duw stevig aan met de bolle kant van een lepel die je eventueel nat maakt onder de koude kraan. Ze de bodem weg in de koeling.
Giet de cashewnoten af en doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine met de rest van de ingredienten voor de vulling. Maal helemaal fijn tot een mooie, gladde vulling. Giet deze uit over de bodem in de bakvorm en zet deze weg in de vriezer. Laat hier minimaal 1-2 uur bevriezen.
Week de dadels voor de pindatopping voor in warm water. Doe de geweekte dadels in de keukenmachine met de 2 eetlepels pindakaas. Maal helemaal fijn in de keukenmachine. Voeg een aantal lepels van het weekwater toe aan de topping tot het mooi glad en goed smeerbaar is. Haal de topping uit de keukenmachine en meng met de pinda's. Verdeel deze topping voorzichtig over de bevroren vulling. Zet opnieuw in de vriezer voor ongeveer 1-2 uur. Haal de taart uit de vriezer en snijd in mooie blokjes. Vries deze in tot gebruik. Haal per keer uit de vriezer wat je nodig hebt. De taartjes hebben ongeveer 20-30 minuten nodig om te ontdooien. Je kunt de snicker-taartjes ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast.
Deze snickertaart is Raw, Vegan, veganistisch, Paleo, Glutenvrij, Zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene