21-11-2020

Kruidnoten-mandarijnentaart!

Omdat de Sinaasappel-mascarponetaart bij iedereen altijd énorm in de smaak valt bedacht ik er een Sinterklaas-variant op. Want hoe leuk is het om de bodem te maken van kruidnootjes, de sinaasappels te vervangen door mandarijnen en je hebt een heuse sinterklaasversie! Met tips om de taart zuivelvrij en glutenvrij te maken, dus geschikt voor iedereen.

Een heel fijn weekend!

Kruidnoten-mandarijnentaart

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem: 180 gram kruidnoten of speculaasjes, 75 gram roomboter of kokosolie

Voor de vulling: 250 gram mascarpone (of zuivelvrije roomkaas), 300 gram (plantaardige) yoghurt, 5 mandarijnen, 125 milliliter vers sinaasappelsap, 1,5 eetlepel gelatinepoeder (of gebruik agar agar of 6 gelatineblaadjes), 50-75 gram imkerhoning of ahornsiroop

Voor de afwerking: 1 mandarijn, handje kruidnoten, optioneel geklopte slagroom

Bereiding:

Maal de kruidnoten voor de bodem helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het koekkruim.

Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het koekkruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat daar minimaal 15 minuten opstijven.

Snijd met een scherp mesje de schil van de mandarijnen voor de vulling en snijd de partjes uit de vliesjes. Zo heb je geen vliesjes van de mandarijnen in je taart. Halveer de mandarijnenpartjes.

Ga verder met de vulling. Klop hiervoor de mascarpone romig met de honing of ahorn. Voeg de yoghurt toe en meng tot een romig geheel. Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje en voeg het gelatinepoeder toe en meng goed tot het is opgenomen. Er mogen geen klontjes in het sap zitten! Laat het al kloppend wat afkoelen en meng met het mascarponemengsel. Meng de mandarijnpartjes ook door de vulling.

Giet het mengsel op de bodem en zet weg in de koeling. De taart moet minimaal 3-4 uur opstijven.

Voor de afwerking kun je slagroomtoeven spuiten met een mandarijnenpartje en wat gehakte kruidnoten gebruiken. Je kunt ook de hele taart beleggen met mandarijnenpartjes, etc. Net wat je leuk vindt! 

Tips: 

Eet je glutenvrij? Gebruik dan dit recept voor kruidnoten.

Eet je zuivelvrij? Zie dan de vervanging voor de ingredienten in het recept. 

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Yvette
    Yvette woensdag 25 nov 2020 om 09:03
    Dit klinkt erg lekker. Die ga ik volgende week zeker proberen! Mooi recept voor 5 december!
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2020 om 22:11
      Leuk! Veel succes.
  • Yvette
    Yvette woensdag 25 nov 2020 om 09:03
    Dit klinkt erg lekker. Die ga ik volgende week zeker proberen! Mooi recept voor 5 december!
    • Anne -Marie
      Anne -Marie woensdag 25 nov 2020 om 14:55
      Hij was heerlijk,alleen de velletjes van de mandrijntjes er aangelaten. Heel lekker fris!
      • Smakelijck vrijdag 04 dec 2020 om 22:11
        Fijn!
    • Gerrie
      Gerrie donderdag 03 dec 2020 om 19:34
      Wat een fantastisch recept. Omdat wij op Sint tournee gaan maak ik deze taart 3x
      • Smakelijck vrijdag 04 dec 2020 om 22:11
        Geniet ervan!
    • Jantine
      Jantine donderdag 03 dec 2020 om 22:03
      Hoi Williene, kan de gelatine vervangen worden door cardamom? Zo ja hoeveel denk je?
      • Smakelijck vrijdag 04 dec 2020 om 22:13
        Gelatine heb je nodig om de taart te laten opstijven. Je kunt dat niet vervangen, alleen door de aangegeven opties.
Laat een bericht achter!
255