Kruidnoten (glutenvrij en suikervrij)!
De kruidnoten van Smakelijck vallen bij iedereen goed in de smaak! Leuk om te lezen en te zien hoe ze in deze tijd van het jaar vólop worden gemaakt. Daarom heb ik dit succesvolle recept omgezet naar een suikervrije én glutenvrije versie. En, wij vinden ze heerlijk. Hopelijk vallen ze bij jullie ook in de smaak.
Fijne dag!
Kruidnoten (glutenvrij en suikervrij)
Ingredienten:
100 gram zachte roomboter, 120 gram boekweitmeel, 75 gram amandelmeel, 75 gram kikkererwtenmeel (of ander glutenvrij meel zoals rijstmeel, havermeel, teffmeel), 100 gram medjoul dadels, 50 milliliter melk (amandel, rijst, kokos o.i.d.) 1,5 theelepel koek- en speculaaskruiden, snufje Keltisch zout, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd of knip de dadels in hele kleine stukjes. Verwarm de melk en laat de stukjes dadel hier 15 minuten in weken. Klop de boter zacht. Voeg alle droge ingredienten en de geweekte dadels met het vocht toe aan de boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Draai mooie, kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Druk de bovenkant een beetje plat.
Schuif de kruidnoten in de oven en bak in 20 minuten bruin en gaar.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene