Cheesecake dessert #Pasen
Een lekker dessert voor bijvoorbeeld de Paasdagen, maar ook erg leuk om te serveren als lepelgebakjes op een verjaardag!
Cheesecake dessert
Ingredienten voor 4 personen:
100 gram koekjes, 200 milliliter biologische slagroom, 200 gram naturel roomkaas (bijvoorbeeld monchou), 1 theelepel vanille-extract of een halve theelepel vanillepoeder, 3 eetlepels zoetmiddel (bijvoorbeeld imkerhoning of ahornsiroop), handje vol blauwe bessen, rasp van een biologische citroen optioneel 50 gram advocaat*
Bereiding:
Verkruimel de koekjes en verdeel de koekkruimels over 4 glaasjes. Klop de roomkaas romig met het zoetmiddel en de vanille. Klop tot het een mooi, romig mengsel is. Voeg de slagroom al kloppend heel voorzichtig toe en klop door tot een stevige room. Schep de room in een spuitzak en verdeel de room over de glaasjes. Verdeel de bessen over de toetjes en een klein beetje citroenrasp. Zet de toetjes in de koeling en laat 2-3 uur opstijven.
*Voor Pasen is het heerlijk om de room te mengen met de advocaat. Ik zou dan de citroenrasp achterwege laten.
Geniet ervan!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!