12-05-2023

Frambozen – Charlotte taart

Frambozen – Charlotte taart

Ingredienten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:

Voor de biscuitbodem: 2 eieren, 40 gram (kokosbloesem)suiker, 35 gram (spelt)bloem, 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, optioneel rasp van een halve citroen

Voor de vulling: 500 gram (Griekse) yoghurt, 250 milliliter biologische slagroom, 80 gram honing of ahornsiroop, 2 eetlepels rundergelatinepoeder (of 8 gelatineblaadjes), 250 gram diepvries frambozen, snufje vanillepoeder, 50 milliliter water

Voor de afwerking: frambozenjam of slagroom, 2 pakken lange vingers, verse frambozen, roze lint

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de rand licht in.

Klop de 2 eieren met de suiker tot een luchtige massa, dit neemt ongeveer 3 x toe in volume. Weeg de droge ingrediënten af met daarbij de citroenrasp en spatel dit met een metalen lepel door het luchtige beslag. Giet het beslag in de vorm, en tik even flink tegen de onderkant zodat luchtbelletjes verdwijnen en het beslag zich gelijkmatig verdeelt. Bak de biscuit in ongeveer 10 minuten gaar. Laat volledig afkoelen in de vorm.

Verwarm de diepvriesframbozen met het water en breng aan de kook. Voeg de gelatine toe en meng tot de gelatine is opgelost. Laat onder regelmatig roeren een beetje afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de honing. Voeg de yoghurt en vanillepoeder toe. Meng met het frambozensap en klop het geheel goed door. Giet het yoghurtmengsel op de biscuitbodem en laat 4-6 uur opstijven in de koeling.

Verwijder de springvorm en zet de taart op een mooi bord. Bestrijk de zijkant van de taart met een dun laagje frambozenjam of geklopte room en zet de lange vingers rechtop, rondom de taart. Strik het lint om de taart en decoreer de bovenkant van de taart met de verse frambozen.

Wil je geen langevingers gebruiken, dan kun je deze laatste stap weglaten.

Fijn weekend! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Liesbeth Mandemaker
    Liesbeth Mandemaker zaterdag 20 mei 2023 om 13:09
    De taart was heerlijk! In je beschrijving staat alleen dat je de slagroom stijf moet kloppen met de suiker...dit moet honing zijn! De suiker heb je al gebruikt in de bodem.
    • Smakelijck maandag 22 mei 2023 om 11:31
      Dank! Je hebt gelijk, ik ga het aanpassen :-)
    • Sule
      Sule donderdag 08 jun 2023 om 14:36
      Hi, ik wil deze taart een dag van te voren maken voor de verjaardag van mijn dochter.. ik wil hem ipv frambozen met aardbeien maken kan dat? Doe dan de verse fruit en de lange vingers op de dag zelf..
      • Smakelijck donderdag 08 jun 2023 om 15:47
        Ja hoor, dat kan zeker! Lange vingers zou ik inderdaad op dezelfde dag doen als je hem serveert.
    • Sule
      Sule vrijdag 09 jun 2023 om 00:01
      Had nog 1 vraagje :) 2 eetlepels gelatine is dat volle lepels? Hoeveel gr zou dan zijn? Heb namelijk helemaal geen ervaring met gebruik van gelatine..
      • Smakelijck vrijdag 09 jun 2023 om 13:26
        Gewoon normaal geschepte eetlepels ;-)
    • Sule
      Sule maandag 12 jun 2023 om 09:13
      Deze taart was echt verrukkelijk!! Gisteren bij 30 graden de beste taart wat je kon eten.. lekker fris en fruitig.. nu wil ik volgende week voor een groter gezelschap deze taart maken met een bakblik van 23 cm.. kan ik dan alles x 1,35 doen? Dan alvast!
      • Smakelijck maandag 12 jun 2023 om 11:01
        Super om te lezen! En ja, dat kan zeker! x1,35 is inderdaad de goede verhouding. x 1,5 kan ook, dat is wat gemakkelijker rekenen en heb je een wat hogere taart. Succes!
        • Sule
          Sule maandag 12 jun 2023 om 13:51
          Dank je wel!!!
Laat een bericht achter!
255