Banketbakkersroom!
Ook op aanvraag van een paar lezers, vandaag mijn recept voor banketbakkersroom.
Banketbakkersroom is lekker in taarten, als vulling voor cupcakes etc.
Banketbakkersroom
Ingredienten:
2 eidooiers, 40 gram imkerhoning of andere (blanke) suikervervanger, 25 gram (spelt)bloem of biologische maizena, 250 milliliter (amandel)melk of haverroom, een half vanillestokje of 1 theelepel vanillepoeder
Bereiding:
Snijd het halve vanillestokje open en verwarm zachtjes met de melk of room, (laat een klein beetje koude melk over voor het eimengsel). Laat dit ongeveer een kwartier staan en roer af en toe door.
Klop ondertussen de eidooiers met de honing romig. Voeg de bloem of maizena toe en een scheutje melk en blijf kloppen. Verwijder het vanillestokje en voeg de warme melk langzaam toe aan het eimengsel. Giet het mengsel terug in het pannetje en breng dit aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes koken tot je een mooie binding krijgt. Laat de room nu rustig afkoelen terwijl je 'm af en toe doorroert.
Als de room koud is, is hij klaar voor gebruik. Het is heel erg lekker als je er nu geklopte slagroom doorroert, dan heb je zwitserse room!
Groetjes Josella
Kan je de melk ook door een andere variant dan soja vervangen?
Kokosmelk, rijstemelk of amandelmelk?
Dankje!
Groetjes thamar
Succes!
denk je dat de bloem ook vervangen kan worden door tarwe- of speltmeel? Of is de kleur/smaak dan niet goed?
Groetjes Jeannette
Bij patisserie toch wel het liefst bloem gebruiken. Geeft het beste resultaat. Je zou het kunnen uitproberen, ik weet niet of lukt.
WIl je het laten weten als je het hebt geprobeerd?
Groetjes, Williene
De mosterdsoep ook al een paar keer gemaakt, valt hier ook erg in de smaak!
Groetjes!
Wat leuk, lekker hoor! Zo heb ik het inderdaad pas ook gedaan, met aardbeien, frambozen en bosbessen. Mmm!
Succes en eet smakelijk!
Groetjes, Williene
Hoeveel geklopte slagroom doe je door de klaargemaakte banketbakkersroom om zwitserse room te maken? En heb ik dan voldoende om bijv. een taartbodem mee te vullen?
Verder mijn complimenten voor je vele smakelijcke recepten! Ik heb er al vele geprobeerd en het is elke keer weer verrassend lekker! Bedankt hoor en ga zo door!
Hartelijke groetjes uit Zeeland,
Janny
Bedankt voor je reactie en je complimenten! Leuk!
Met dit recept heb je voldoende om een taartbodem mee te vullen, zeker als je er zwitserse room van maakt. De hoeveelheid slagroom is een beetje aan jezelf, een half bekertje kan voldoende zijn, maar als je het romiger wilt hebben voeg je wat meer toe. Die verhouding maakt niet zo heel veel uit, je mag toevoegen naar smaak!
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Het kan beide, maar enkel met dooiers verhoogt de smaak. Op dit recept is 1 zakje vanillesuiker voldoende, maar als je liever 2 gebruikt is ook prima, ik zou dan wel wat suiker weglaten. Maar als jullie het zo lekker vonden dan is het prima!
Groetjes, Williene
Ik heb de banketbakkersroom vanavond gemaakt, nu had ik per ongeluk 2 hele eieren erin gedaan. Toch vond ik het goed gelukt,
Maar je zal niet voor niks zeggen 2 eidooiers?
En ik had twee zakjes vanillesuiker gebruikt, dat is denk ik ook wel veel of niet?
Groetjes