20-07-2020

Smakelijck 10 jaar!

Deze week 10 jaar geleden, op 23 juli 2010 om precies te zijn, zette ik mijn eerste blogpost online. 10 jaar gewoon. Een enorm lange tijd, maar aan de andere kant, ik kan me een tijd zonder Smakelijck gewoon niet meer indenken. Ik vind het leuk om jullie even mee te nemen naar het begin, hoe alles is begonnen…

Toen ik mijn eerste blogpost online zette deed ik dat puur voor mezelf. Mijn oudste zoon was destijds een peuter en had behoorlijke koemelkallergie. Omdat ik borstvoeding gaf moest ik noodgedwongen alle pakjes en zakjes laten staan en puur gaan koken. In mijn zoektocht naar goede en lekkere recepten wilde ik de recepten die hier écht in de smaak vielen graag goed bewaren. In mijn heerlijke recepten-rommellade raakte ik namelijk de beste recepten áltijd kwijt en was het altijd een zoektocht om dat ene-lekkere-recept weer terug te vinden. Dus op een avond maakte ik een blogspot aan en postte daar mijn favorieten. Niet met het doel om met de rest van de wereld te delen :-) 

Dat ging ongeveer een half jaar door, totdat ik tot mijn ‘schrik’ ineens reacties ontdekte onder mijn recepten. Van anderen. Hoe lekker het recept was, of hoe blij ze waren met mijn recepten. Ehm, oké, het bleek dus dat mijn blogspot allang niet meer alleen van mijzelf was, maar dat inmiddels heel veel anderen óók meegenoten van mijn recepten. Ja, je bedenkt het niet, maar bovenstaande is écht waar.

Op aansporen van deze mensen en mensen om mij heen ben ik actiever gaan bloggen en steeds méér recepten en informatie gaan delen. Na 2,5 jaar kwam er steeds vaker de vraag waarom ik geen kookboek ging schrijven. En ook dat stond he-le-maal niet op de planning. Een kookboek? Van mij? De hele boekhandel staat vol met kookboeken, zou mijn boek daar echt iets aan toevoegen? Nadat ik met diverse uitgevers om tafel had gezeten, besloot ik het zelf uit te geven. Ik weet namelijk precies wat ik wil en niet wil en ik wilde bijvoorbeeld persé bij elk recept een foto. Destijds was het crisis in de uitgeverswereld, dus dat zat er niet in. Daarom besloten we dat we het dan beter in eigen hand konden houden en het zelf te doen. Toen in juni 2013 de eerste druk van Gezond & Gevarieerd werd afgeleverd had ik geen flauw vermoeden dat het zo’n groot succes zou worden en het zo uit de hand zou lopen…

Dit eerste kookboek is uiteindelijk 16 keer herdrukt en is nu alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar. Na dit kookboek zijn er de afgelopen 7 jaar nog 7 kookboeken van mijn hand verschenen. In totaal 8 boeken dus, en er wordt alweer hard gewerkt aan nieuwe boeken!

Jarenlang heb ik workshops gegeven aan duizenden lieve vrouwen en mannen uit het héle land, wat wás het altijd gezellig en wat deelde ik mijn kennis graag! Helaas is het op dit moment even niet mogelijk om workshops te boeken omdat ik graag tijd wil doorbrengen met mijn gezin. De kinderen zijn maar één keer jong, en in combinatie met de webshop, het schrijven van boeken, past dat nu simpelweg niet in de agenda. Wie weet komt dat op een later en rustiger moment weer terug.

In de afgelopen jaren heb ik enorm veel recepten met jullie gedeeld. Er staan zo’n 1250 recepten op de website, recepten om te bakken, lekkere ontbijtjes, lunches, hapjes, allerlei recepten zonder pakjes en zakjes, veel gerechten die nagemaakt zijn van bestaande zakjes etc. En natuurlijk hoop ik hier nog héél erg lang mee door te gaan.

Om dit jubileum met jullie te vieren krijgen jullie deze héle week 10% korting in de Smakelijck webshop. Een leuke korting op een kookboek, een korting op je favoriete verzorgingsproduct of haarzeep! En bij iedere bestelling krijg je deze week ook nog een kleine attentie! Vul 10jaar! In bij je bestelling en de korting wordt automatisch verrekend. De code is geldig tot a.s. zaterdag 25 juli 0:00

Bedankt voor het volgen van Smakelijck. Dankzij jullie enthousiasme blijf ik gemotiveerd om dit werk te doen!

Liefs, Williene

Voor de 10% korting gebruik je de Kortingscode 10jaar! in de webshop van Smakelijck. Geldig tot zaterdag 25 juli 0:00

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

 • Hanneke Bakker
  Hanneke Bakker maandag 20 jul 2020 om 10:27
  gefeiciteerd met dit jubileum. Je hebt mij over de streep getrokken om met plezier te gaan koken zonder pakjes en zakjes. Bedankt hiervoor. Groetjes Hanneke
  • Rieneke
   Rieneke maandag 20 jul 2020 om 10:50
   Gefeliciteerd met dit jubileum! En ik hoop dat er nog veel jaartjes bij komen! Ik kijk vaak of er weer nieuwe lekkere recepten op de site staan, en heb er al veel geprobeerd met succes. Ik zie uit naar deel 2 zonder pakjes en zakjes. Deze recepten en boeken maken het makkelijk om gezond te koken. Hartelijk bedankt!
  • Rieneke
   Rieneke maandag 20 jul 2020 om 10:50
   Gefeliciteerd met dit jubileum! En ik hoop dat er nog veel jaartjes bij komen! Ik kijk vaak of er weer nieuwe lekkere recepten op de site staan, en heb er al veel geprobeerd met succes. Ik zie uit naar deel 2 zonder pakjes en zakjes. Deze recepten en boeken maken het makkelijk om gezond te koken. Hartelijk bedankt!
  • addipoortvliet
   addipoortvliet maandag 20 jul 2020 om 11:02
   Gefeliciteerd met je 10 jarig jubileum!
  • Gea Dondorp
   Gea Dondorp maandag 20 jul 2020 om 11:41
   Wat leuk om te lezen hoe dit is ontstaan! Ik ben super blij met je kookboeken, blog én vond het destijds ook erg leuk een workshop te volgen. Heel veel succes en inspiratie gewenst verder
  • Hermien Boonstra
   Hermien Boonstra maandag 20 jul 2020 om 13:19
   Van harte gefeliciteerd met het jubileum. Fantastisch dat het uit zoiets eenvoudigs is ontstaan tot wat het nu is. Met heel veel plezier maak ik regelmatig gebruik van de ‘smakelijkcke’ recepten van de website of uit de Smakelijck kookboeken die ik heb. Dank daarvoor.
  • Dinie
   Dinie maandag 20 jul 2020 om 13:32
   Hartelijk gefeliciteerd met 10 jaar schrijven over heerlijke recepten. Ik kook bijna dagelijks uit een van de boeken of van de smakelijck site. Dankjewel.
  • Lenie
   Lenie maandag 20 jul 2020 om 16:39
   Gefeliciteerd met dit geweldige jubileum ik kook elke dag uit je boeken ben erg blij met je heerlijke recepten wekelijks bakken lekkere tussendoortjes en taarten
  • Smakelijck maandag 20 jul 2020 om 21:59
   Bedankt allemaal!
  • Marry Maas
   Marry Maas dinsdag 21 jul 2020 om 16:16
   Van harte gefeliciteerd! Hier wordt vrijwel dagelijks van jouw recepten gesmuld! Zo'n jaar of 6 geleden zijn we rustig begonnen,stapje voor stapje en nu willen we niet anders meer! Wij zijn heel blij met de site en de kookboeken en hopen dat je er nog lang plezier in hebt om ons en de vele anderen te verrassen met heerlijke recepten en handige tips! Hartelijk dank! Marry Maas.
   • Smakelijck dinsdag 21 jul 2020 om 16:22
    Wat leuk om te lezen, Marry! Dankjewel!
Laat een bericht achter!
251