Woksaus Teriyaki #zonder pakjes en zakjes!
Fan van woksauzen? Dan heb ik vandaag weer een lekkere variant voor je. En voor je je afvraagt wat ik erbij heb gegeten, dat zijn zwarte rijst noedels :-)
Benieuwd naar de andere varianten van de woksauzen? Je vindt ze hier:
Woksaus Teriyaki - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
500-600 gram verschillende groenten zoals bijvoorbeeld taugé, snijbonen, paprika, (rode) ui, optioneel 250 gram kipfilet, rijstmie, noedels of zilvervliesrijst naar keuze
Woksaus: 150 milliliter kippen- of groentebouillon, 3-4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel miso-pasta (of gebruik oeser of vissaus), 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel kokosbloesem- of palmsuiker, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 eetlepel arrowroot of maïzena
Bereiding:
Snijd de groenten fijn en de kipfilet in blokjes. Bereid de noedels of rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit wat kokosolie in een wok. Wok hierin de kipfilet op hoog vuur goudbruin, wok dan de groenten 2 minuten mee. Voeg de ingrediënten voor de woksaus toe en roer het geheel 2 minuten door op hoog vuur. Vind je de saus te dun, bind het eventueel in met een papje van maïzena of arrowroot. Serveer de groenten met noedels of rijst. Deze kun je naar keuze toevoegen aan het gerecht.
Tips:
Liever vegetarisch? Laat de kipfilet achterwege en serveer het gerecht met bijvoorbeeld cashewnoten of gehakte pinda’s.
Glutenvrij? Kies voor zilvervliesrijst of serveer met glutenvrije noedels.
Meer groenten? Gebruik meer groenten dan aangegeven in het recept, verdubbel dan ook de saus ingrediënten zodat deze in verhouding blijven. Je kunt ook een salade serveren bij het gerecht.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene