18-05-2020

Woksaus Knoflook - Koriander #Zonder pakjes en zakjes!

Een heel aantal woksauzen heb ik inmiddels nagemaakt, en deze was één van onze favorieten. Deze gerechten komen uiteindelijk allemaal in het tweede deel van Puur koken - Zonder pakjes die een Aziatisch tintje krijgt. Curry's, Marinades, kruidenmixen, saté's en dus ook deze woksauzen zullen hier een plekje in vinden. Het voordeel van deze maaltijden is dat ze supermakkelijk te maken zijn. Als je alles op voorraad hebt dan is het zo gepiept. Wij hebben deze wokgerechten (bijna) allemaal vegetarisch gegeten en met een toevoeging van noten of paddestoelen heb je dan een lekkere, volwaardige maaltijd. De groenten kun je geheel samenstellen naar je eigen keuze, net wat je lekker vindt of nog in huis hebt.

Woksaus Knoflook Koriander - Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 2-3 personen:

500-600 gram verschillende groenten zoals bijvoorbeeld paprika, peultjes, rode ui, taugé, broccoli, champignons, bosui, paksoi, optioneel 250 gram kipfilet, noedels of zilvervliesrijst

Woksaus: 100 milliliter kippenbouillon, 1 eetlepel appelazijn, optioneel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker, 2 tenen knoflook, 1 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels korianderpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 eetlepel arrowroot of maïzena

Bereiding:

Bereid de noedels of rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes (als je deze gebruikt). Snijd de groenten grof en kook eventueel peulen of andere harde groenten een paar minuten voor tot ze beetgaar zijn.

Verhit wat kokosolie in een wok. Wok hierin de kipfilet op hoog vuur goudbruin, wok dan de groenten een paar minuten mee. Voeg de ingrediënten voor de woksaus toe en roer het geheel 2 minuten door op hoog vuur. Bind de saus eventueel met wat maizena of arrowroot. Roer hier voor gebruik even een papje van met wat koud water voordat je het toevoegt aan het gerecht. Laat even meekoken tot de saus mooi gebonden is. 

Serveer de groenten met noedels of rijst. Deze kun je naar keuze toevoegen aan het gerecht. Serveer met cashewnoten of pinda's voor een lekkere bite.

Tips:

Liever vegetarisch? Laat de kipfilet achterwege en serveer het gerecht met bijvoorbeeld cashewnoten of gehakte pinda’s. Cashewnoten kun je meebakken met het gerecht. 

Glutenvrij? Kies voor zilvervliesrijst of serveer met glutenvrije noedels.

Meer groenten? Gebruik meer groenten dan aangegeven in het recept, verdubbel dan ook de saus ingrediënten zodat deze in verhouding blijven. Je kunt ook een salade serveren bij het gerecht.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
261