Bami Goreng Boemboe #zonder pakjes en zakjes!
Het zijn hectische tijden voor iedereen. Thuiswerken, kinderen thuis uit school, je houdt zelf amper tijd over :-) Daarom zijn makkelijke en snelle maaltijden nu wel een must. Gelukkig zijn die er genoeg! Voeg lekker wat extra groenten of rauwkost toe, voor extra vitaminen. Vooral rode paprika's zitten boordevol vitamine C!
Bami Goreng - Boemboe zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
500-600 gram gesneden bami groenten, 150 gram taugé, eventueel 250 gram kipfilet of kippendijen, 250 gram eiermie (glutenvrij? Zie tips)
Kruidenmix: 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, ½ theelepel kurkuma, ¼ theelepel citroengraspoeder, ¼ theelepel komijnpoeder, ¼ theelepel laos, 1 theelepel tomatenpuree, ½ theelepel sambal, 2-3 eetlepels sojasaus of ketjap manis, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Als je kip gebruikt, snijd dit dan in kleine blokjes.
Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een ruime pan. Bak hierin het vlees en groenten een paar minuten aan. Voeg de kruidenmix toe en roerbak dit een paar minuten mee. Voeg de mie toe, meng dit goed door elkaar en serveer.
Tips:
Serveer de bami vegetarisch en serveer bijvoorbeeld de babi ketjap of ajam smoor bij het gerecht.
Meer groente? Serveer een komkommersalade bij het gerecht.
Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije noedels.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene