Milde Curry Maaltijdsaus #Zonder pakjes en zakjes!
Weer een hele makkelijke en supersnelle maaltijd, in dezelfde categorie als de voorgaande recepten: Tikka Masala en Butter Chicken. Je kunt er elke groente bij serveren die je wilt, of de saus aanvullen met groente. Houd er wel rekening mee dat je dan ook meer specerijen en kokosmelk gebruikt zodat de smaak wel goed in verhouding blijft.
Fijne dag!
Milde Curry Maaltijdsaus - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet of kipdijfilet, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, optioneel handje rozijnen, 2 eetlepels tomatenpuree, 200 milliliter kokosmelk, 1 theelepel koriander, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel komijn, ½ theelepel gember, snuf chilipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kipfilet in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Smelt de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de kipfilet en de paprika toe. Bak rondom bruin. Voeg de tomatenpuree, koriander, gember, paprikapoeder, kurkuma, chili en komijn toe. Bak de kruiden even een minuut mee. Voeg de kokosmelk en eventueel de rozijnen toe en laat 2-3 minuten meekoken. Maak op smaak met zout en peper.
Serveer de Milde curry met zilvervliesrijst en een groente naar keuze, bijvoorbeeld snijbonen, kort gewokt met cherrytomaten. Naanbrood is ook erg lekker bij dit gerecht.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene