Traybake met kip en paprika
Het is even wat rustiger geweest op Smakelijck omdat we een aantal maanden een enorme keukenverbouwing hebben gehad. Gelukkig is dat nu allemaal achter de rug en kunnen we weer volop koken, bakken en genieten van de extra ruimte. Komende tijd hoop ik jullie dus weer te voorzien van heerlijke, nieuwe recepten!
Traybake met kip en paprika - zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 3-4 personen:
2 kipfilets, 500 gram aardappelen, 2 rode uien, 2-3 (punt)paprika’s, 4 tomaten, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 3 eetlepels olijfolie, 100 gram olijven zonder pit, 100 gram Parmezaanse kaas, 3 eetlepels (verse) groene pesto, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilet in repen en meng met één eetlepel olie en 1 eetlepel kruiden. Snijd de aardappels in parten, evenals de rode ui en de tomaten. Snijd de paprika’s in ringen of reepjes. Verdeel de groenten en aardappels over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en de overgebleven eetlepel kruiden. Verdeel de gekruide reepjes kipfilet over de groenten en bestrooi de hele bakplaat met wat zout en peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak ongeveer 30 minuten in de oven. Haal 10 minuten voordat de baktijd om is de bakplaat even uit de oven en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Serveer de traybake met de verse pesto. Eet Smakelijck!
Liefs, Williene