05-04-2021

Kidneybonen Chili Schotel #zonder pakjes en zakjes!

Kidneybonen Chili Schotel - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

1 ui, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 100 gram erwten (diepvries), 350 gram gare, uitgelekte kidneybonen, 400 gram tomatenblokjes, 2 stengels bosui, optioneel 250 gram rundergehakt

Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel gedroogde tijm, ½ theelepel oregano, ½ theelepel komijnpoeder, snufje cayennepeper of chilipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringen.

Smelt wat olie of boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg bij gebruik van gehakt deze toe en bak even rul mee. Voeg de paprika, tuinerwten en de kruidenmix toe en bak dit een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en de kidneybonen toe en laat het geheel in ongeveer 5-10 minuten gaar worden. Voeg wat water toe als het geheel te droog wordt. Voeg de laatste minuut de bosui toe aan het gerecht.

Serveer het gerecht met gekookte zilvervliesrijst (glutenvrij) of met wraps. Serveer bijvoorbeeld met een lekkere, frisse salade en/of guacemole.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279