31-01-2021

Chinese Tomatensoep #Zonder pakjes en zakjes

De Chinese Tomatensoep die al jaren op de website staat is inmiddels een beproefd recept. Vorig jaar maakte ik hem echter opnieuw en dan volgens het bekende pakje. Dus deze soep lijkt nóg meer op de soep die je (hopelijk niet) kent van de pakjes en zakjes :-) Geniet ervan en ik vind het leuk om te weten of het in de smaak valt. Fijne dag! 

Chinese Tomatensoep - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 4 personen:

1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of Rapunzel zonder gist en suiker), 200 gram tomatenpuree (bijv. de Rit), 100 gram fijngesneden prei, 100 gram taugé, 2 eetlepels gembersiroop (Yakso of zelfgemaakt), 1 eetlepel rijstazijn, 3 eetlepels suikervrije appelmoes, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel laos, ½ theelepel peterselie, snuf cayennepeper, eiermie naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 2 eieren

Eventueel aan te vullen met omeletreepjes, mie, lente-ui, gebakken uitjes

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook en voeg alle ingredienten voorzichtig toe (m.u.v. de eieren). Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 10 minuten koken. Wil je omeletreepjes in de soep maak dan een omelet van 2 eieren, laat de omelet afkoelen en snijd in dunne reepjes. Voeg de omeletreepjes als laatste toe aan de soep.

Serveer de soep met wat gebakken uitjes (Yakso) en ringetjes lente-ui of fijngesneden platte peterselie.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Henrieke
    Henrieke maandag 08 feb 2021 om 19:10
    Kan ik rijstazijn vervangen door natuurazijn?
    • Smakelijck maandag 08 feb 2021 om 20:31
      Ja hoor, geen probleem!
    • marijke
      marijke maandag 08 feb 2021 om 21:08
      Hoi, dit recept staat toch ook in je laatste boek? Vorige week gegeten! Hele pan was leeg! Heerlijk!
      • Smakelijck dinsdag 09 feb 2021 om 09:01
        Klopt! Fijn dat het smaakte :-)
    • Sanne
      Sanne zondag 13 feb 2022 om 16:20
      Klopt het dat je 2 eieren door de soep kunt doen of worden deze gebruikt voor de omeletreepjes?
      • Smakelijck maandag 14 feb 2022 om 10:53
        De eieren worden gebruikt voor de omelet, die je na het bakken toevoegt aan de soep, in reepjes gesneden.
    • Carolien
      Carolien donderdag 02 jun 2022 om 21:54
      Hoi! Ik ben benieuwd waarom je tomatenpuree gebruikt en geen verse tomaten? Zou het de smaak erg veranderen als ik dat zou doen? Groetjes, Carolien
      • Smakelijck vrijdag 03 jun 2022 om 09:15
        Verse tomaten zijn veel vlakker van smaak, tomatenpuree is geconcentreerd. Dat doet heel veel voor de smaak, zeker in Chinese tomatensoep. Gewone tomatensoep maak ik wel altijd van verse tomaten.
    • Inge
      Inge donderdag 20 jun 2024 om 13:22
      waar kan ik gembersiroop het beste door vervangen?
      • Smakelijck vrijdag 21 jun 2024 om 10:58
        Persoonlijk vind ik dit in Chinese tomatensoep echt onmisbaar. Je kunt evt. wat gemberpoeder gebruiken. Maar dat geeft een andere smaak.
        • Inge
          Inge zondag 23 jun 2024 om 10:41
          Ik zie op je site een recept voor gembersiroop. Hierin schrijf je rijststroop of zoetmiddel naar keuze. Welke mag dat dan zijn?
    • Smakelijck maandag 24 jun 2024 om 09:05
      Ahorn of honing bijvoorbeeld.
Laat een bericht achter!
279