21-09-2020

Roerbakrijst Surinaamse Nasi #zonder pakjes en zakjes!

Twee weken geleden deelde ik met jullie het recept van Roerbakrijst Indiase Madras. Vandaag deel ik het tweede recept uit deze serie van 3 recepten met jullie, namelijk de Surinaamse Nasi. Deze recepten komen straks ook in het nieuwe kookboek Puur koken zonder Pakjes - deel 2 die deze week naar de drukker gaat. Op mijn social media kanalen zal ik deze week de cover delen van het nieuwe boek, ben heel benieuwd wat jullie er van gaan vinden! Ik kan in ieder geval niet wachten, want het is echt supergaaf geworden. 

Fijne dag! 

Surinaamse Nasi - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 kipfilet, 200 gram zilvervliesrijst of bloemkoolrijst, 400 gram roerbakgroente (bijvoorbeeld ui, witte kool, sperziebonen, prei, paprika), 1 teen knoflook, 125 gram taugé

Kruidenmix: 2 eetlepels ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel nootmuskaat, snuf chilipoeder,  Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Snijd de groenten fijn.

Roerbak de kip in wat olie of boter in een ruime pan. Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak deze een paar minuten mee. Voeg de kruidenmix toe en bak deze even mee met de groenten en de kip. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat de kruiden goed opgenomen worden. Voeg de rijst en taugé toe en roerbak nog een minuut mee.

Serveer de nasi met bijvoorbeeld satésaus, gebakken ei en kroepoek (Yakso).

Tips: 

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door kikkererwten of tofu. Meer groenten? Eet er dan een frisse salade bij of bijvoorbeeld Atjar.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Hanne Hetty 10 jaar
    Hanne Hetty 10 jaar zaterdag 26 sep 2020 om 11:32
    Mmmm... het ziet er lekker uit !!!!!
    • Smakelijck maandag 28 sep 2020 om 10:50
      Dankje!
    • Judith
      Judith donderdag 01 okt 2020 om 12:36
      Ha Williene! Eventjes een vraagje....ik wil dit graag klaarmaken vanavond; als ik bij de kruidenmix kiesvoor sojasaus, kan ik dan het beste de tamari of de shoyu van Yakso gebruiken? Maw zit er veel smaakverschil in? Of is ketjap manis lekkerder? Ik vind het altijd lastig om de juiste soya saus in gerechten te kiezen en neem al snel ketjap manis omdat die lekker is. Alvast bedankt en groetjes!
      • Smakelijck donderdag 01 okt 2020 om 13:08
        Qua tamari en soja zit weinig verschil. Tamari geeft een iets sterkere smaak. Ketjap is een zoete soja, dus die geeft een meer zoetig smaakje. Ik heb in deze de soja gebruikt. Succes!
    • Judith
      Judith donderdag 01 okt 2020 om 13:17
      Super, dankjewel voor je snelle reactie en uitleg! Hartelijke groet!
      • Smakelijck donderdag 01 okt 2020 om 13:19
        Graag gedaan! Eet Smakelijck, vanavond :-)
    • Judith
      Judith vrijdag 02 okt 2020 om 10:37
      Heerlijk gegeten gisteravond, Williene! En een recept wat ook fijn snel klaar is! Dat komt soms ook erg goed uit;) dank voor al je geweldige recepten en kookboeken! Maak er dankbaar gebruik van! Goed weekend alvast! Groetjes en fijne dag nog!
      • Smakelijck vrijdag 02 okt 2020 om 15:28
        Ah, wat fijn om te lezen zeg! Inderdaad is dat erg fijn, snel, makkelijk én gezond :-)
Laat een bericht achter!
279