Roerbakrijst Surinaamse Nasi #zonder pakjes en zakjes!
Twee weken geleden deelde ik met jullie het recept van Roerbakrijst Indiase Madras. Vandaag deel ik het tweede recept uit deze serie van 3 recepten met jullie, namelijk de Surinaamse Nasi. Deze recepten komen straks ook in het nieuwe kookboek Puur koken zonder Pakjes - deel 2 die deze week naar de drukker gaat. Op mijn social media kanalen zal ik deze week de cover delen van het nieuwe boek, ben heel benieuwd wat jullie er van gaan vinden! Ik kan in ieder geval niet wachten, want het is echt supergaaf geworden.
Fijne dag!
Surinaamse Nasi - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 kipfilet, 200 gram zilvervliesrijst of bloemkoolrijst, 400 gram roerbakgroente (bijvoorbeeld ui, witte kool, sperziebonen, prei, paprika), 1 teen knoflook, 125 gram taugé
Kruidenmix: 2 eetlepels ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel nootmuskaat, snuf chilipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Snijd de groenten fijn.
Roerbak de kip in wat olie of boter in een ruime pan. Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak deze een paar minuten mee. Voeg de kruidenmix toe en bak deze even mee met de groenten en de kip. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat de kruiden goed opgenomen worden. Voeg de rijst en taugé toe en roerbak nog een minuut mee.
Serveer de nasi met bijvoorbeeld satésaus, gebakken ei en kroepoek (Yakso).
Tips:
Vegetarisch? Vervang de kipfilet door kikkererwten of tofu. Meer groenten? Eet er dan een frisse salade bij of bijvoorbeeld Atjar.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene