27-10-2023

Pizza’s – Zelfgebakken het lekkerst

Pizza zelf bakken: het kan met pizzadeeg met bakpoeder, waardoor je direct kunt gaan bakken of met gist waardoor je deeg even moet rijzen. Een saus voor een snelle variant en een saus waarvoor je wat meer tijd nodig hebt. Met deze basis maak jij de heerlijkste pizza's. Fijn weekend! 

Pizza’s – Zelfgebakken het lekkerst

Pizzadeeg – snelle variant

Ingredienten voor 1 grote of 2 kleine pizza’s:

300 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 150 milliliter water, ½ theelepel zout, 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Meng de ingrediënten tot een soepel deeg. Kneed zolang door tot je een goed, elastisch deeg hebt. Rol het deeg uit tot de gewenste vorm en dikte.

Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus en beleg je pizza vervolgens naar keuze. Bak de pizza af in een voorverwarmde oven op 225 graden in ongeveer 15-20 minuten.
 

Pizzadeeg - met gist

Ingredienten voor 1 grote of 2 kleine pizza’s:

300 gram bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel droge gist, ½ theelepel zout, 150 milliliter lauw water

Bereiding: 

Meng de ingrediënten tot een soepel deeg. Kneed zolang door tot je een goed, elastisch deeg hebt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat het deeg een half uur rijzen op een warme plaats, zodat het deeg zich verdubbeld. Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het uit tot de gewenste vorm en dikte.

Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus en beleg je pizza vervolgens naar keuze. Bak de pizza af in een voorverwarmde oven op 225 graden in ongeveer 15-20 minuten.

Pizzasaus

Ingredienten voor 4 pizza’s:

400 gram tomatenpassata, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Fruit deze aan in olijfolie in de pan. Voeg de passata toe en maak het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat het geheel ongeveer 15 minuten inkoken.

Bestrijk met de saus de bodem van de pizza’s en beleg met ingrediënten naar keuze.

Pizzasaus – snelle variant

Ingredienten voor 4 pizza’s:

400 gram tomatenblokjes uit blik, paar takjes verse basilicum of oregano, 1 teen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, scheutje balsamicoazijn, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en maal fijn tot een saus. Bestrijk met de saus de bodem van de pizza’s en beleg met ingrediënten naar keuze.

Diverse pizzatoppings:

Garneer de pizzabodems met een topping naar keuze en eigen smaak. Beleg de pizza’s niet te dik, dan worden de bodems te vochtig.

  • Spinazie - Mozzarella, spinazie, gehalveerde cherrytomaatjes, pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper
  • Caprese – Mozzarella, plakjes tomaat, blaadjes basilicum of basilicumpesto
  • Toscane – Geraspte kaas, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, olijfolie, garneer na het bakken met rucola
  • Groente – geraspte kaas, gegrilde courgette, gegrilde aubergine, olijven, Parmezaanse kaas
  • Tonijn – Geraspte kaas, tonijn uit blik, knoflook, ui in ringen
  • Pollo – Geraspte kaas, stukjes gebakken kipfilet, uienringen, serveer de pizza met knoflooksaus.
  • Salmon – Geraspte kaas, gerookte zalm, knoflook, kappertjes, rode ui ringen

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Marlies
    Marlies vrijdag 27 okt 2023 om 15:44
    Kun je dit ook goed mrt speltbloem maken? Of moet er dan meer vocht worden toegevoegd?
    • Smakelijck vrijdag 27 okt 2023 om 21:15
      Jazeker, ik maak ze ook altijd van spelbloem :-)
    • Antoinet
      Antoinet donderdag 28 mrt 2024 om 17:54
      We hebben de saus geprobeerd en wat is dat lekker zeg! Glutenvrij… hoe fijn!
      • Smakelijck donderdag 28 mrt 2024 om 19:00
        Fijn!
Laat een bericht achter!
279