Hollands Pannetje Sperziebonen Jachtsaus #zonder pakjes en zakjes!
Vorige week schreef ik al over mijn ontdekking wat betreft de sperziebonen in het recept Sperziebonen met satésaus en gehakt. Vandaar dat ik afgelopen week maar weer een gerecht heb gemaakt met bonen. Het officiële gerecht van Maggi wordt gemaakt met hamlapjes. Uiteraard kun je dit zelf aanpassen, ik heb rundvlees gebruikt wat ook heel goed gaat en erg in de smaak viel.
Meestal moeten de kinderen er niets van hebben als de groenten in een saus klaargemaakt zijn, en houd ik meestal wat groenten apart voor hen, maar in dit gerecht vonden ze het heerlijk.
Hollands Pannetje Sperziebonen Jachtsaus - zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 3-4 personen:
250 gram runderlapjes of biefstukpuntjes, 500 gram sperziebonen, 1 ui, 1 teen knoflook
Voor de jachtsaus: 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui of sjalot, 1 eetlepel speltbloem, 200 milliliter runderbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), 1-2 theelepels paprikapoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels roomboter of ghee, 2 takjes tijm, Keltisch zout en peper, scheutje rode wijn is optioneel
Bereiding:
Begin met het maken van de saus. Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui of de sjalot. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en de champignons. Bestrooi het geheel met de bloem en bak dit een paar minuten mee. Blus af met de rode wijn, en als je dit niet gebruikt met een scheutje bouillon. Voeg steeds wat meer bouillon toe, totdat je een mooie saus hebt. Voeg de tijm, paprikapoeder en de tomatenpuree toe en maak op smaak met zout en peper. Laat de saus even doorgaren en wat inkoken en zet het vuur dan uit.
Snijd het vlees in reepjes. Kook de bonen beetgaar en snipper de ui en de knoflook.
Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het vlees toe, bak dit een minuutje mee en voeg dan de bonen en de saus toe. Schep het geheel een paar keer om tot het goed warm is en serveer direct.
Serveer het gerecht met rijst of aardappels.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene