IMG_1452
Donderdag 21 mrt 2019

Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt #zonder pakjes en zakjes!


Sperziebonen eten wij eigenlijk altijd alleen als ze in het seizoen zijn, en dan het liefst ook nog vers uit de tuin. Een heel aantal 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten met bonen had ik dus geparkeerd tot de zomer. Tot ik de biologische boontjes uit de diepvries tegenkwam in de supermarkt. Deze heb ik nu voor een paar maaltijden gebruikt en vallen hier erg in de smaak. 

 

Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt - Zonder pakjes en zakjes 

Ingrediënten voor 3 personen:

250 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 400 gram sperziebonen (evt. diepvries), 1 rode paprika, 125 milliliter room of crème fraîche, 100 milliliter water

Kruidenmix: 1 theelepel kerriepoeder, 2 flinke eetlepels pindakaas (100% pindakaas), ½ - 1 theelepel sambal (Yakso), 1 eetlepel sojasaus of tamari

Bereiding:

Kook de sperziebonen 5 á 6 minuten voor tot ze beetgaar zijn.

Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in blokjes. Fruit dit, in wat olie, in de pan en voeg het kerriepoeder toe. Fruit dit even mee. Doe het gehakt erbij en bak dit rul mee. Voeg de rest van de ingrediënten van de kruidenmix bij dit mengsel en meng dit goed door. Voeg de room en het water toe en meng tot een saus. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en verwarm het geheel nog goed door.

Je kunt de Sperziebonen saté eten met zilvervliesrijst maar met aardappels is het ook lekker.

Eet Smakelijck!

Tip:

  • Eet je vegetarisch? Vervang het gehakt dan door gare linzen. Voeg deze tegelijk toe met de sperziebonen aan de saus.
  • Eet je zuivelvrij? Gebruik dan haverroom of rijstroom.

Fijne dag,

Liefs, Williene

Mijn boek is nu bijna 3 maanden uit. Er is inmiddels een 2e druk verschenen en de verkoop loopt...
lees verder
In de officiele variant van het nagemaakte pakje gaan hamblokjes. Aangezien wij geen varkensvlees...
lees verder
  Vanmiddag werden de kookboeken Smakelijck Zoet! bij mij afgeleverd! De rest van de...
lees verder
Het is de week van 14 Februari. Valentijn. Nu zijn Teus en ik al járen gelukkig getrouwd, en is...
lees verder
In november heb ik een aantal rijsttafel recepten geplaatst. Dit is ook typisch een gerecht wat...
lees verder
Zoals regelmatig het geval met kant-en-klare pakjes en zakjes lijken de gerechten soms helemaal...
lees verder

4 opmerkingen
  • Judith
    Judith woensdag 03 apr 2019 om 12:49
    Echt heerlijk! Normaal kreeg ik bij satésaus vaak last van mijn maag. Nu helemaal niet. Echt top!
    • Smakelijck donderdag 04 apr 2019 om 11:37
      Wat fijn zeg! Superleuk om te horen :-)
  • Amanda
    Amanda woensdag 05 jun 2019 om 21:00
    Afgelopen maandag voor het eerst e nummer vrij gegeten. Bovenstaand recept. Heel lekker!
    • Smakelijck donderdag 06 jun 2019 om 11:55
      Super :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190