Italiaanse Saladeverrijker #Zonder pakjes en zakjes!
De temperatuur gaat omhoog en dat maakt salades als maaltijd favoriet. Makkelijk te maken en volop te varieren. Deze salade staat in mijn top 3 van favoriete salades. Lekker gevuld, voedend en superlekker!
Fijne, zonnige dag!
Italiaanse Saladeverrijker - Zonder pakjes en zakjes
Dit gerecht is glutenvrij, suikervrij en vegetarisch
Ingrediƫnten:
200 gram (glutenvrije) fussili, 2 handjes rucola, 1 bol buffelmozzarella, 75 gram gare linzen, 1 wortel, 100 gram cherrytomaatjes, 50 gram zongedroogde tomaat, 1 teen knoflook, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie, snufje rode chilipeper, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de fussili gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng de fussili met de rucola en schik in een schaal. Snijd de wortel in hele fijne blokjes en de tomaatjes in vieren. Snijd de zongedroogde tomaten en de knoflook fijn. Meng de olijfolie met de azijn, knoflook, chilipeper en Italiaanse kruiden en maak de dressing op smaak met zout en peper. Verdeel de wortel, linzen, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten over de salade en schep de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de salade. Serveer de salade direct.
Eet Smakelijck,
Liefs, Williene