Tom Kha Kai #zonder pakjes en zakjes!
Al jaren wilde ik deze soep eens maken. Nu kwam ik hem tegen van een bekend Oosters pakjes en zakjes merk en stond hij ineens op mijn lijstje om na te maken. Ik had geen idee welke smaak ik kon verwachten, maar het was verrukkelijk. En het is een supersnelle soep om te maken. Dit wordt deze winter absoluut mijn snelle, favoriete soep op (ijs)koude dagen. Ik verheug me er nu al op :-) Het is waarschijnlijk ook prima in porties in te vriezen, dan is het helemaal zo gepiept. En sowieso ga ik een volgende keer een dubbele portie maken.
Tom Kha Kai - zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
1 kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 winterwortel, 1 rode paprika, ½ prei, 3 stengels bosui, 2 eetlepels limoensap, 500 milliliter kippenbouillon (zelfgemaakt of Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), 400 milliliter kokosmelk (Terrasana)
Kruidenmix: 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel citroengraspoeder, ½ theelepel laos, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker
Bereiding:
Snijd de kip in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en wortel in blokjes en de prei en bosui in ringen.
Smelt wat boter of olie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg de kip toe samen met de groenten. Bak even mee en voeg dan de kruidenmix toe. Roerbak een minuut mee en voeg dan de bouillon, limoensap en kokosmelk toe. Laat nog 5-10 minuten meekoken en serveer de soep.
Tips
Om de soep meer vulling te geven kun je nog toevoegen: 125 gram champignons of shiitakes, 125 gram taugé en/of noedels. Met deze toevoegingen kun je de soep ook vegetarisch maken, laat dan de kip weg en voeg groentebouillon toe.
Houd je van pittig? Voeg dan een lepeltje sambal toe. Of gebruik een verse rode peper.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene