Saté-saus, de lekkerste!
Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch wel vraag naar...
Satésaus
Dit is een recept op gevoel en afhankelijk van smaak en hoeveelheid.
Pak een steelpan en doe hierin een bodempje (kokos)melk of een andere plantaardige melk (bijvoorbeeld rijstmelk). Doe hierbij een paar flinke (3/4) eetlepels pindakaas (bijvoorbeeld 100% pindakaas met stukjes noot). Dit breng je al roerend aan de kook tot de pindakaas oplost in de (kokos)melk en het een lekkere saus wordt. Deze saus breng je op smaak met een theelepel sambal (Yakso, natuurwinkel), een paar scheuten Tamari (Japanse sojasaus, natuurwinkel), een geperste knoflookteen en (eventueel) een lepel kokosbloesemsuiker. Even laten pruttelen, eventueel nog wat melk toevoegen als de saus te dik is of pindakaas als de saus te dun is.
Zo makkelijk is het! Echt, je eet geen kant en klaar meer als je dit hebt geproefd! En je bent net zo snel klaar als dat je een zakje lostrekt. Oké. Bijna dan.
Liefs, Williene
Verder wil ik even kwijt dat je een geweldige site hebt opgebouwd! Ik haal er veel inspiratie uit! Succes
In Calvé zitten ook geen suikers. Maar tegenwoordig maak ik het zelf met pindakaas uit de natuurwinkel. Hierin zitten geen transvetten, deze zitten wel in alle andere pindakazen. En ipv melk gebruik ik tegenwoordig kokosmelk, ook heel lekker.
Bedankt voor je compliment! Fijn om te horen!
bij invriezen kan dit bederf problemen geven.
zeker met gebruik van limoen citroen e.d
Groet, Williene