Dagschotel Broccoli – kaas met gehakt #zonder pakjes en zakjes!
De scholen zijn weer begonnen! De vakantie is voorbij gevlogen, en stiekem vind ik het ontzettend jammer dat het weer voorbij is en we strepen alweer af naar de herfstvakantie. Nu weer even goed in het ritme erin en dan zijn we hopelijk zo weer gewend. Zo komt er ook weer wat meer tijd vrij om lekkere recepten uit te proberen en op de website te plaatsen, al moet ik wel verklappen dat ik momenteel heel hard bezig ben om de laatste hand te leggen aan een gloednieuw en prachtig kookboek, wat hopelijk in november gaat uitkomen. Dus daar ligt nu even prioriteit, dus als je me mist, dan weet je waar ik mee bezig ben.
Gelukkig staan er heel veel recepten klaar in de recepten index, dus je hoeft het niet zonder kookinspiratie te doen.
Fijne dag!
Dagschotel Broccoli – kaas met gehakt - Zonder pakjes en zakjes!
Ingrediënten voor 2-3 personen:
1 ui, 1 teen knoflook, 300 gram rundergehakt, 400 gram broccoli, 2 verse tomaten, 150 milliliter room
Voor de kruidenmix: 1 eetlepel speltbloem, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, ½ theelepel kurkuma, 200 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist), 2 handjes geraspte kaas, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Laat goed uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes.
Bak het gehakt rul met de knoflook en de ui. Voeg de peterselie en de kurkuma toe en maak op smaak met zout en peper. Bestrooi het met de eetlepel bloem en de geraspte kaas en voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe. Roer tussendoor steeds glad. Voeg de room toe aan de saus en warm even goed door. Is de saus te droog, voeg dan wat extra bouillon toe. Is de saus te nat, laat het dan nog wat verder inkoken.
Voeg de broccoli en de tomaat toe en verwarm nog een paar minuten goed door.
Serveer de schotel met aardappel, zilvervliesrijst of speltpasta naar keuze.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene