Kip-Kerrie #zonder pakjes en zakjes!
Onterecht denken nog veel mensen dat je de hele dag in de keuken staat als je gezond en vers wilt eten. Natuurlijk kosten bepaalde gerechten wat extra bereidingstijd, maar er zijn ook heel veel makkelijke en simpele maaltijden en gerechten die je zó gemaakt hebt. Dit is er één van. Een gerecht wat je met 30 minuten op tafel hebt staan én heel smaakvol is. Gelukkig staat de receptenindex vól met dit soort recepten, en dat is ideaal als je een drukke dag hebt, lekker van de zon wilt genieten of gewoon geen zin hebt om een tijd in de keuken te staan ;-)
Geniet ervan!
Kip-Kerrie met mango
Ingredienten voor 2 personen:
2 kipfilets, 2 uien, 1 rode paprika, 1 mango, 250-300 milliliter kokosmelk, 2 theelepels Vadouvan of kerrie Massala, 1 theelepel kurkuma, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer in zout en peper, een beetje Vadouvan of massala en wat olie. Snijd de ui, paprika en mango in blokjes.
Verhit boter of kokosolie in een pan en bak de kipfilet rondom aan. Voeg de ui en paprikablokjes toe en fruit deze even mee. Voeg de rest van de Vadouvan en kurkuma toe en maak het op smaak met zout en peper. Voeg de kokosmelk toe en laat met het deksel schuin op de pan zo'n 10-15 minuten garen. Roer regelmatig om en voeg meer kokosmelk toe als het nodig is. Voeg de laatste paar minuten de mangoblokjes toe.
Serveer de kipkerrie met rijst en groenten, zelf had ik er gewokte paksoi bijgedaan. Erg lekker!
Fijne dag!
Liefs, Williene