12-09-2018

Macaroni Carbonara #zonder pakjes en zakjes!

Macaroni Carbonara volgens het grote-bekende-pakjes-en-zakjes-merk. Ik heb het hier en daar wel wat aangepast, omdat me dat Smakelijcker leek. Zo hoort een officiele carbonara met eieren, en niet met een 'eipoeder' uit een zakje. Vers is tenslotte altijd beter én lekkerder.

Het oorspronkelijke gerecht bevat 150 gram hamblokjes. In het zakje zitten dan vervolgens 2,1% spekstukjes. een echte speurneus zal deze er vast tussen uit pluizen :-) Nu eten wij geen varkensvlees, dus mijn eerste idee was het vervangen door zalm, maar dan vond ik het gerecht erg gaan lijken op de Tagliatelle met roomsaus. Daarom heb ik gekozen om het gerecht te maken met de Vegetarische bacon van De Vegetarische Slager. Deze variant bevat geen soja, i.t.t. de Vegetarische spekreepjes van dezelfde 'slager'.

Gebruik je liever geen eieren? Neem dan 250 milliliter room en laat de eieren achterwege. Zie bij de tips hoe je het gerecht meer vulling kunt geven en hoe je het kunt serveren met meer groente, wat bij dit gerecht wel noodzakelijk is :-) 

Macaroni Carbonara zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram (volkoren) macaroni, 2 uien of sjalotten, 1 teen knoflook, 150 gram vegetarische bacon (de Vegetarische Slager) of gebruik gerookte zalm, 250 gram (kastanje)champignons, 150 milliliter room (bijvoorbeeld biologische slagroom of haverroom bij zuivelvrij), 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas, 2 kakelverse eieren, 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie, 1/2 theelepel nootmuskaat, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de macaroni gaar in ruim water en giet het daarna af en laat uitlekken. 

Snipper de ui en de knoflook en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui en de knoflook aan in ruim roomboter en voeg de champignons en de vegetarische spekblokjes toe. Gebruik je zalm? Wacht dan even met toevoegen. Roerbak de groenten even goed aan. Voeg de kruiden toe met de room en laat dit even een minuutje inkoken. Maak het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de gekookte macaroni toe en meng alles goed door met het roommengsel, voeg de geraspte kaas toe en meng dit ook goed door de macaroni. Als je zalm wilt gebruiken, kun je dat hier toevoegen aan het gerecht.

Kluts de 2 eieren goed door elkaar en meng dit snel door de warme macaroni. Meng een paar seconden door op laag vuur en zet daarna direct het vuur uit en serveer direct. 

Tips: 

Meer groente in dit recept? 

  • Voeg een rode en een gele paprika toe, in blokjes. Voeg deze toe bij het bakken van de champignons. 
  • Serveer naast de Carbonara een lekkere, gevulde salade met bijvoorbeeld een avocado. 
  • Voeg een prei toe in ringetjes en voeg deze toe met het fruiten van de ui. 

Heb je nog recepten die je graag terug ziet #zonderpakjeofzakje op Smakelijck? Laat het me weten via Instagram, Facebook of mail

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Francien van den Dool
    Francien van den Dool woensdag 12 sep 2018 om 10:39
    Ha Willine, Waar koop jij de vegatarische bacon? Ben wel benieuwd naar de ingrediënten en smaak. groetjes Francien
    • Smakelijck woensdag 12 sep 2018 om 10:41
      Ik had deze bij de natuurwinkel in Ermelo gekocht. Ik vond de 'spek'smaak tegenvallen, zou de volgende keer dus voor mezelf liever zalm gebruiken. Hier kun je de bacon vinden met ingredienten: https://www.devegetarischeslager.nl/producten/informatie-over/vegetarische-bacon Succes!
  • Willemien
    Willemien vrijdag 26 okt 2018 om 08:55
    Hoi Williene, als ik het goed begrijp zijn deze eieren nog rauw? Dat eet ik liever niet in verband met borstvoeding. Kan ik ze ook roerbakken en dan toevoegen? Groetjes Willemien
    • Smakelijck vrijdag 26 okt 2018 om 17:18
      Nee, je eet ze niet meer rauw, want ze worden nog doorverwarmd op het vuur. Sowieso kan het eten van rauw ei echt geen kwaad, het is juist erg gezond. Maar neem wel verse eieren.
Laat een bericht achter!
279