31-05-2021

Kip – Saté salade - Zonder pakjes en zakjes

Vorige week deelde ik de Farmersalade met jullie, vandaag post ik de kip-saté salade. Ik ben namelijk begonnen met een aantal bakjes na te maken van de bekende salades op een toastje, boterham of cracker. Binnenkort volgen er meer! Fijne dag! 

 

Kip – Saté salade - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor ongeveer 250 gram:

1 kipfilet, 6 eetlepels satésaus, 50 gram witte of spitskool, 2 eetlepels pinda’s, 1 eetlepel mayonaise of crème fraîche, optioneel Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de kipfilet gaar in water of (kippen)bouillon. Laat de kip afkoelen. Maak de satésaus volgens dit recept. Snijd de kool heel fijn en kook beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet de kool af en laat afkoelen. Hak de pinda’s grof.

Snijd de kipfilet fijn en meng met de satésaus, de kool, de pinda’s en de mayonaise of crème fraîche.  Maak de salade op smaak met zout en peper voor zover nodig. Bewaar de salade in de koeling tot gebruik. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

 • marijke
  marijke maandag 31 mei 2021 om 12:43
  O wat wordt dit een feestje in huis..die wordt zeker met vreugde ontvangen! Denk je dat ik hem ook kan invriezen, dan maak ik lekker veel tegelijk. Groetjes Marijke
  • Smakelijck maandag 31 mei 2021 om 13:39
   Wat leuk! Invriezen durf ik niet te zeggen, wellicht een klein beetje proberen?
  • marijke
   marijke vrijdag 04 jun 2021 om 12:15
   Hij is heerlijk! Wel echt lekker sambal erbij, voor de pit. Aan invriezen komt hij nu niet toe..volgende keer maar proberen.!
   • Smakelijck vrijdag 04 jun 2021 om 14:26
    Super! Wat fijn! Leuk om te horen.
Laat een bericht achter!
279