Cupcakes - diverse variaties
Cupcakes - diverse variaties
Basisrecept voor 10 stuks:
125 gram (spelt)bloem, 125 gram zachte roomboter, 100 gram suikervervanger (of gebruik gewone suiker), 2 eieren, ½ theelepel vanillepoeder, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 3 eetlepels (plantaardige) melk
Verder nodig: muffinpan, cupcakepapiertjes
Bereiding:
Mix alle ingrediënten (met uitzondering van de melk) met een mixer tot een glad beslag. Voeg de melk toe en mix het beslag een paar minuten goed door.
Gebruik voor het bakken van cupcakes altijd een muffinpan. Doe hierin de cupcakepapiertjes en schep er 1 flinke eetlepel beslag in. Schuif de cupcakes in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 18 á 20 min. Test met een prikker of de cupcakes gaar zijn. Als de prikker droog uit de cakejes komt zijn ze gaar.
Met het bakken van cupcakes kun je lekker variëren. Zie hieronder een aantal tips:
Variatie-tips:
*Fruit-cupcakes: Schep het cupcake beslag in de vormpjes en verdeel over de cupcakes zacht fruit, bijvoorbeeld frambozen, bosbessen of stukjes aardbei of pruim. Je kunt dit eventueel nog bestrooien met amandelschaafsel.
*Appel-cupcakes met kaneel: Snijd 2 appels in blokjes en bestrooi deze rijk met kaneel. Schep de appel door het basisbeslag en schep het beslag dan in de vormpjes.
*Marmer-cupcakes: Maak het basisbeslag en haal 1/3 van het beslag uit de kom. Meng hier 1 flinke eetlepel cacaopoeder doorheen tot een chocolade-beslag. Schep 1 eetlepel basisbeslag in de vormpjes en daarna 1 theelepel chocolade-beslag. Voor een marmer-effect roer je de twee soorten beslag een beetje door elkaar met een vork.
*ChocolateChip-cupcakes: Hak pure chocolade In stukjes of gebruik chocolade-druppels. Meng deze door het basisbeslag en schep dan in de vormpjes.
*Noten-cupcakes: Hak een handje noten naar keuze en meng deze door het basisbeslag. Je kunt er eventueel nog stukjes gehakte dadel, abrikoos of rozijnen aan toevoegen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene